San Antonio konačno slavio poslije produžetka

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Jan.2015, 14:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

San Antonio konačno slavio poslije produžetka

NJUJORK - U nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) San Antonio je jutros po srednjeevropskom vremenu, poslije produžetka, savladao Nju Orleans sa 95:93.

Sparsima je to bila peta utakmica u decembru u kojoj su igrali produžetke, a tek prva u kojoj su ostvarili pobjedu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine <<

Sa 26 koševa Argentinac Emanuel Ðinobili bio je najefikasniji akter susreta, ali novogodišnju noć obilježio je krilni centar Sparsa Tim Dankan koji je 16 poena i 10 skokova ostvario 814. "dabl-dabl" u karijeri, kojim se izjednačio s Karlom Melounom na 5. mjestu liste igrača koji su imali najviše dvocifrenih učinaka u dvije kategorije u istoriji NBA lige.

Vilt Čemberlen je prvi na toj listi sa 968 "dabl-dablova". Slijede Mozis Meloun sa 894, Elvin Hejs 890 i Karim Abdul Džabar koji je "dabl-dabl" učinak ostvario na 885 utakmica.

Što se poraženog Nju Orleansa tiče, najistaknutiji pojedinac bio je Entoni Dejvis sa 21 poenom i 12 skokova, što mu je 19. put ove sezone da je bio "dvocifren" u dva segmenta.

Rezultati:

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.