Rusija i Kina ne daju ukidanje kosovske teme u SB UN

Izvor: B92, 13.Avg.2017, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Rusija i Kina ne daju ukidanje kosovske teme u SB UN"

Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je da će u sredu u Savetu bezbednosti UN u Njujorku biti održana redovna, tromesečna sednica posvećena Kosovu.

On je rekao da će se sednica održati iako se za ukidanje zalažu velike sile i Priština.

"Priština na sednici nikada ne propušta da kaže da tema Kosova treba da se skine sa dnevnog reda SB UN kao i da je Misija UN na Kosovu nepotrebna, ali se to neće desiti zbog naših prijatelja koji imaju pravo veta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - Rusije i Kine", rekao je Dačić u Beogradu na obeležavanju 14 godišnjice zločina u Goraždevcu kada su ubijena dva dečaka a četvoro ih je ranjeno, gde je poručio i da će traženje pravde za srpske žrtve na Kosovu biti osnovna ideja vodilja Vlade Srbije i u budućnosti.

Dačić je podsetio da je reč o redovnoj tromesečnoj sednici Saveta bezbednosti.

"To je redovna sedica, iako velike slike zajedno s Prištinom smatraju da one više ne bi trebalo da se održavaju ili bar da bi trebalo da budu ređe, jednom ili dva puta godišnje", rekao je Dačić

Ministar je dodao da zbog toga Srbija mora biti pažljiva prema prijateljima Rusiji i Kini.

"Zbog naših nacionalnih interesa moramo biti pažljivi sa našim prijateljima Rusijom i Kinom i ne smemo povlačiti poteze koji bi narušili naše odnose", rekao je Dačić.

Dačić je dodao da u septembru na Generalnu skupštinu UN putuje s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.