Robert De Niro tvrdi da mu je kritika Trampa izbačena iz govora tokom dodela nagrada Gotam

Izvor: VOA, 29.Nov.2023, 00:31

Robert De Niro tvrdi da mu je kritika Trampa izbačena iz govora tokom dodela nagrada Gotam

Ljubavna drama  Selin Song "Prošli životi" (Past Lives) osvojila je glavna priznanja na dodeli filmskih nagrada Gotam u Njujorku, ali se najveća drama na ceremoniji odigrala za vreme političkog govora Roberta De Nira, za koji glumac tvrdi da je skraćen bez njegovog pristanka.  Kada je De Niro, koji glumi u filmu Martina Skorsezea "Ubistva pod cvetnim mesecom" (“Killers of the Flower Moon”) izašao na podijum da uruči nagradu ekipi filma, primetio je da je na teleprompteru izostavljen deo govora koji je pripremio. Pročitao je govor do kraja, odajući priznanje Skorezeu, ali je na kraju nastavio da čita, sa svog telefona.  “Početak mog govora je isečen", rekao je De Niro. "Nisam to znao". Slavni glumac, poznat po vatrenoj retorici na račun bivšeg predsednika Donalda Trampa, kritikovao je američko "društvo post-istine" i osudio Holivud - konkretno Džona Vejna - zbog ranijih prikaza američkih starosedelaca na filmu. “Bivši predsednik nas je slagao više od 30.000 puta tokom svoje četiri godine na položaju, a nastavlja taj tempo svojom sadašnjom kampanjom odmazde", kazao je De Niro. "Uz sve te laži, ne može da sakrije kakav je u duši. Napada slabe, uništava darove prirode i pokazuje nepoštovanje prema starosedeocima pošto, na primer, ime Pokahontas koristi kao uvredu". De Niro je, po svemu sudeći, okrivio producentsku kuću u okviru kompanije Epl, koja je proizvela film “Ubistva pod cvetnim mesecom" za izmene svog govora. “Reći ću sve te stvari - hvala Eplu. Gotam nagrade. Bla-bla. Epl. Ali ne mislim da treba da im zahvalim, zbog toga što su uradili. Kako su se usudili, zapravo?!", pitao je glumac. Epl nije odgovorio na upite novinara Asošijeted presa u ponedeljak uveče o De Nirovoj tvrdnji da mu je govor promenjen u teleprompteru. Film Martina Skorseza, koji se bavi serijom ubistava u plemenu Osidž početkom 20. veka, na dodeli Gotam nagrada dobio je posebno priznanje koje se čuva za filmskog autora i ekipu koji su na autentičan način oživeli neku istorijsku priču. U filmu takođe glume Leonardo DiKaprio i Lili Gledstoun. Sam Skorseze, neočekivano, nije došao na dodelu.     
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Robert de Niro ljut, iz govora prilikom dodele nagrada mu izbacili kritike Donalda Trampa

Izvor: Danas, 29.Nov.2023

Getty Images Američki glumac Robert de Niro kaže da mu je govor na nedavnoj ceremoniji dodele Gotam nagrada u Njujorku izmenjen bez njegovog znanja, a da su uklonjeni komentari o bivšem američkom predsedniku Donaldu Trampu. Dok je čitao govor sa monitora, De Niro je na sceni izgledao zbunjeno. „Početak...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.