Rečeno im je: Snosite odgovornost, i zbog Srbije

Izvor: B92, 26.Apr.2023, 08:09

Rečeno im je: Snosite odgovornost, i zbog Srbije

Sergej Larov izjavio da bi Velika Britanija trebalo da bude svesna svoje odgovornosti za snadbevanje ukrajinskih snaga projektilima sa osiromašenim uranijumom.

Lavrov je na konferenciji za novinare u Njujorku rekao da neki govore da osiromašeni uranijum nije radioaktivan i da nije uvršten na liste Međunarodne agencije za atomsku energiju, ali da postoje činjenice i intervjui sa ljudima koji su trpeli zbog posledica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napada takvim projektilima u bivšoj Jugoslaviji, u vreme NATO bombardovanja.

"Prikazivani su na televizijama širom sveta. Tako da Velika Britanija treba da razume svoju odgovornost", poručio je Lavrov, a prenosi Tass.

Zamenik ministra odbrane Velike Britanije Džejms Hipi ranije danas je rekao da je Velika Britanija poslala Ukrajini hiljade granata za tenkove "Čelendžer 2", uključujući neke sa osiromašenim uranijumom.

On je dodao da London ne prati njihovu upotrebu, niti je preuzeo ikakve obaveze po pitanju uklanjanja posledica njihove upotrebe nakon završetka sukoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.