Preminuli vlasnik mjenjačnice kriptovaluta nije ostavio šifre, propadaju milijuni dolara

Izvor: SEEbiz.eu, 05.Feb.2019, 09:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuli vlasnik mjenjačnice kriptovaluta nije ostavio šifre, propadaju milijuni dolara

NEW YORK - U prosincu je umro Gerald Cotten, jedan od osnivača i vlasnika najveće kanadske mjenjačnice kriptovaluta QuadrigaCX.

Kako se čini, Cotten nikome nije ostavio pristupne kodove, a to znači da bi, kako piše Guardian, oko 190 milijuna dolara, koliko se novca nalazilo u novčaniku u njegovom laptopu, moglo zauvijek biti izgubljeno. Nije nepoznata praksa da se veće količine novca tako čuvaju u virtualnim novčanicima, umjesto u mjenjačnici, jer su upadi hakera >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << česti.

Jennifer Robertson, udovica preminulog vlasnika, kazala je kako mjenjačnica duguje svojim korisnicima oko 190 milijuna američkih dolara pravog novca.

Tridesetogodišnji Cotten umro je u prosincu u Indiji uslijed komplikacija Kronove bolesti. U Indiji je, kako su objavili iz kompanije, otvarao jedno sirotište.

Njegova udovica, koja kaže kako nema nikakve veze s poslom pokojnog supruga, kaže da je primala i prijetnje. Rekla je kako ima pristup njegovom laptopu, ali ga ne može pokrenuti.

"Laptop s kojeg je Gerry vodio posao je pod šifrom i ja je ne zna. Više puta sam je tražila, ali nisam pronašla da je negdje zapisana", rekla je.

Iako je njegova mjenjačnica nakon njegove smrti nastavila s radom, posljednjih dana pojavili su se problemi jer im je počelo nedostajati novca. To je brojne ulagače natjeralo da napuste ovu mjenjačnicu, a firma ne može doći do značajnog novca korisnika koji se nalazi na Cottenovom laptopu.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.