Izvor: Piplmetar.rs, 26.Feb.2024, 02:30

Poznata njujorška sova Flako uginula od traumatičnog udarca

T. U.


Na osnovu obdukcije je utvrđeno da je Flako bio u dobroj fizičkoj formi.

Poznata njujorška sova Flako uginula je od traumatičnog udarca, potvrdili su zoolozi dan nakon što je ptica koja je pre više od godinu dana pobegla iz zoološkog vrta u Central parku, navodno udarila u zgradu na Menhetnu.
Zoolozi planiraju dalje testiranje da bi se utvrdilo da li je evroazijska sova možda bila bolesna i planiraju da objave rezultate za >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << oko dve sedmice, preneo je AP.
„Ovo će uključivati mikroskopsko ispitivanje uzoraka tkiva, toksikološke testove za procenu potencijalne izloženosti rodenticidima ili drugim toksinima, kao i testiranje na zarazne bolesti kao što je virus Zapadnog Nila i ptičjeg gripa“, navodi se u saopštenju njujorškog zoološkog vrta.
Joy in Central Park today as Flaco the Eurasian Eagle-Owl has returned to reclaim his favorite oak tree, standing his ground despite visits from a hawk and some crows. 🦉 ♥️ 🌳 pic.twitter.com/nEgQkP1XSS— Manhattan Bird Alert (@BirdCentralPark) November 17, 2023
Na osnovu obdukcije je utvrđeno da je Flako bio u dobroj fizičkoj formi.
Uspevao je da uhvati plen iako nije imao iskustva u lovu jer je u zoološki vrt došao kao mladunče 13 godina ranije.
Prema izveštaju obdukcije, koji je objavljen u subotu, sova je bila teška 1,89 kilograma, samo dva odsto manje nego kada je poslednji put izmerena u zoološkom vrtu.
Policija i dalje traži da uhapsi osobu koja je pustila Flaka iz ograđenog prostora u zoološkom vrtu Central parka pre godinu dana.
Flako je pronađen mrtav u petak na trotoaru nakon što je očigledno udario u zgradu na Aper vest sajdu na Menhetnu.
Obožavaoci Flaka koji su slušali njegovo noćno hukanje kažu da je sova utihnula u danima pre smrti i sumnjaju da je možda bila bolesna, navodi AP.
(Telegraf.rs/Tanjug)


Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.