Porzingis: Karmelo je moj stariji brat

Izvor: B92, 28.Jan.2016, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porzingis: Karmelo je moj stariji brat

Zvezda u usponu, košarkaš Njujork Niksa Kristaps Porzingis izneo je reči hvale na račun svog saigrača Karmela Entonija.

Mladi Letonac briljira u svojoj debitantskoj sezoni, a iako je poznat kao košarkaš koji “jede lopte“, Melo je uvideo potencijal u 221 centimetar visokom momku i pomaže mu da ga u potpunosti ispolji.

“On mi je kao stariji brat... Stvarno mi mnogo pomaže, kako na terenu tako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i van. Imamo sjajan odnos, nisam mogao da poželim boljeg mentora“, naveo je Porzingis.

Letonac rođen 1995. godine je verovatno najveće iznenađenje za ljubitelje košarke u SAD, pored potencijalnog reprezentativca Srbije i svog vršnjaka Nikole Jokića.

Za razliku od Srbina, Porzingis se i pre početka svoje NBA karijere suočio sa ozbiljnim pritiskom nakon što su ga Njujork Niksi izabrali sa četvrte pozicije na prošlogodišnjem draftu.

Negodovali su navijači Niksa što u njihovu ekipu stiže malo poznati, mršavi, bledi momak, koji nije izgledao kao spasonosno rešenje za atmosferu u Medison skver gardenu.

Upravo suprotno, Porzingis je prekinuo višegodišnju agoniju u “Velikoj jabuci“ i podsetio na dane kada je košarkaško umeće imalo veći značaj od fizičkog izgleda, “personalitija“ ili kojekakvih trikova kojima se koriste njegovi vršnjaci.

Sa pozicije krilnog centra koristi svoju visinu od 221 centimetar da odigra sve što mu padne na pamet, ume da pogodi trojku, istrči kontru, zalepi blokadu, a prosečno po utakmici beleži 14 poena i nešto manje od 8 skokova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.