Počeo Savet bezbednosti UN o Kosovu

Izvor: Akter, 21.Avg.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počeo Savet bezbednosti UN o Kosovu

Sednica Saveta bezbednosti UN na kojoj će biti razmotren redovni tromesečni izveštaj o radu UNMIK-a i situacija na Kosovu počela je danas u Njujorku

Na sednici učestvuju ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i šef kosovske diplomatije Hašim Tači.

Sednica je počela istupanjem šefa UNMIK-a Farid Zarifa koji se članicama Saveta bezbednosti UN obratio video linkom iz Prištine.

U izvešaju o radu UNMIK-a za period od 16. aprila do 15. >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << jula generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozdravio je nastavak dijaloga Beograda i Prištine na tehničkom i visokom nivou. On je izrazio nadu da će pozitivni pomak koji je već ostvaren na terenu kao posledica dijaloga ohrabriti obe strane da ostanu privržene svojim obećanjima i da se suoče sa drugim izazovima u narednim mesecima.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.