Patike koje se sam šniraju – Nike HyperAdapt 1.0

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 16.Apr.2017, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Patike koje se sam šniraju – Nike HyperAdapt 1.0

Nike je napravio patike po uzoru na futuristički model Nike Mag iz filma „Povratak u budućnost 2“. Zovu se HyperAdapt 1.0 i dostupne su u odabranim u odabranim prodavnicama (Njujork, Čikago, Los Anđeles, San francisko).
Nakon detaljnog istraživanja u digitalni, električni i mehanički inženjering, stručnjaci su stigli do rešenja. Sistem za zatezanje pertli je ispod stopala. Reaguje kada oseti pritisak, tj. kada obujete patiku. Sam zateže koliko treba, a po potrebi imate dva dugmeta za dodatna podešavanja – za zatezanje i opuštanje „stiska“ pertle. Vremenom sistem uči koliko čvrsto/labavo želite da zategnete patike.

LED svetla u đonu prikazuju kada su vezane pertle i da li je baterija pri kraju. Baterije se pune tri sata, a traju dve nedelje. Nike je uložio 11 godina truda za ove patike. Za sada će u prodaji biti u beloj, crnoj i sivoj boji, a pri primerci će koštati 720 dolara.

1 od 5
























Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.