PRVA GREN SLEM TITULA U KARIJERI: Koko Gof posle preokreta savladala Sabalenku u Njujorku

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2023, 08:55

PRVA GREN SLEM TITULA U KARIJERI: Koko Gof posle preokreta savladala Sabalenku u Njujorku

Amerikanki je bilo potrebno nešto više od dva sata za trijumf.

Američka teniserka Koko Gof osvojila je Ju Es Open pošto je u finalu poslednjeg gren slema u sezoni posle preokreta savladala Beloruskinju Arinu Sabalenku sa 2:1 (2:6, 6:3, 6:2) u meču koji je trajao dva sata i šest minuta. Gof je tako stigla do prve gren slem titule u karijeri.

Odlično je Beloruskinja ušla u meč i već na startu oduzela Amerikanki servis, ali je tu prednost čuvala samo do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << četvrtog gema kada je Gofova uzvratila. Nije to poremetilo Sabalenku koja je uspela da potom dva puta uzastopno brejkne Ameikanku i dođe do prvog seta.

She's the teenage queen of Queens.

Coco Gauff captured her first Grand Slam title on Saturday.

— US Open Tennis (@usopen) September 10, 2023

Morala je Gofofa na startu narednog seta da spašava dve brejk lopte i ispostavilo se da je to bio ključan trenutak u drugom setu. Sabalenka je u tom setu imala još samo jednu priliku koju nije uspela da iskoristi, a Gof je jedinu koju je imala u četvrtom gemu i stigla do prednost i od 3:1 što joj je bilo dovoljno da izjednači u setovima.

Amerikanka je fantastično ušla u odlučujući set pošto je sa dva uzastopna brejka stigla do vođstva od 4:0. Sabalenka je uspela da vrati jedan brejk, ali je odmah potom treći put izgubila svoj sefvis i Amerikanki nije bilo teško da meč privede kraju.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Tenis

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

GOF: Dala sam sve od sebe protiv Sabalenke

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Sep.2023

Amerikanka osvojila prvu gren slem titulu u karijeri pobedom u Njujorku...Američka teniserka Koko Gof izjavila je da je presrećna zbog trijumfa na poslednjem gren slem turniru sezone, Ju-Es openu. Gof je noćas u finalu turnira u Njujorku pobedila Beloruskinju Arinu Sabalenku 2:6, 6:3, 6:2... - To...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.