PREDSEDNIK NASTAVIO SASTANKE U NJUJORKU: Vučić razgovarao sa predsednikom Irana Raisijem

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2022, 04:06

PREDSEDNIK NASTAVIO SASTANKE U NJUJORKU: Vučić razgovarao sa predsednikom Irana Raisijem

Vučić učestvuje na 77. zasedanju Generalne skupštine UN do 23. septembra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Islamske Republike Iran Ebrahimom Raisijem, na marginama Generalne debate 77. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku.

Predsednik Vučić je ponovio zahvalnost predsedniku Raisiju na doslednom, čvrstom i principijelnom stavu Irana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova uprkos brojnim pritisicma, što Srbija posebno ceni.

Predsednik Raisi je naglasio da će Islamska Republika Iran nastaviti da se pridržava načela poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih zemalja, te da će pozicija njegove zemlje po ovom pitanju ostati nepromenjena u slučaju Republike Srbije, u skladu sa principima međunarodnog prava i Povelje UN - saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.