PANIKA U NJUJORKU: Delta soj se širi, vlasti odlučile da stimulišu građane da prime vakcinu

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Jul.2021, 10:49

PANIKA U NJUJORKU: Delta soj se širi, vlasti odlučile da stimulišu građane da prime vakcinu

U Njujorku je došlo do velikog broja porasta novih slučajeva korona virusa, što se pripisuje širenju delta varijente.

Njujork će od petka plaćati 100 dolara svakome ko u vakcinacionom centru kojim upravlja grad primi prvu dozu vakcine, najavio je gradonačelnik Bil de Blazio.

Njegova najava dolazi samo nekoliko dana nakon što je saopštio >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da će Grad Njujork od svih zaposlenih u javnom sektoru, uključujući nastavnike i policajce, tražiti da se vakcinišu protiv korona virusa do sredine septembra, prenosi NBC.

Procenjuje se da bi to moglo obuhvatiti oko 340.000 zaposlenih u javnoj administraciji Njujorka.

Prema podacima gradskog sekretarijata za zdravlje, među stanovnicima Njujorka potpuno je imunizovano između 45 i 65 odsto ljudi, u zavisnosti od dela grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.