Ovako je iz svemira izgledao najveći teroristički napad u modernoj istoriji

Izvor: NaDlanu.com, 07.Mar.2014, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako je iz svemira izgledao najveći teroristički napad u modernoj istoriji

Tog 11. septembra 2011, koji će ostati upamćen u istoriji kao dan kada je izvršen teroristički napad na SAD, samo jedan Amerikanac je bio u svemiru. Frenk Hubertson se nalazio na svemirskoj stanici, kada je saznao za napada na Njujork.

Kada je čuo šta se dešava, brzo je zgrabio kameru i napravio slike napada. Uslikao je trenutak kada je avion udario u Kule bliznakinje, odnosno zgrade Svetskog trgovinskog centra.Potom je služio kao izvidnica, pošto je pratio nove napade >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << na teritoriji SAD."Nebo je bilo potpuno čisto od oblaka taj dan i lako se video Nju Jork. Bio je crni stub dima koji se izdizao iz grada. Kada sam zumirao s kamerom mogao sam videti sivu fleku kako se širi preko južnog Menhetna. Gledali smo drugi toranj kako se ruši", rekao je Hubertson. Izvor: Blic

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.