Odbačena optužba za seksualno zlostavljanje protiv pevača Aerosmita

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 16:46

Odbačena optužba za seksualno zlostavljanje protiv pevača Aerosmita

Džin Belino je podnela tužbu vrhovnom sudu Njujorka, u kojoj tvrdi da je pretrpela "trajnu i emotivnu bol" od strane frontmena poznate rok gupe Aerosmit, Stivena Tajlera (75), dok je pevač oštro negirao sve optužbe.

Naime, Belino, koja je radila kao manekenka u Njujorku, navela je da ju je Tajler naterao da uđe u telefonsku govornicu na Menhetnu, a posle toga ju je "pritisao uza zid" i počeo da simulira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << seks. Takođe, u tužbi je navedeno da su njegove kolege iz benda "gledale i smejale se i ništa nisu uradile da ga spreče".

U tužbi se navodi da godinama "pati" zbog tog incidenta, da je pretrpela veliku "fizičku i emotivnu bol" i da je osećala stid i poniženje.

Sudija američkog okružnog suda Luis Kaplan rekao je da je Belinova predugo čekala da tuži rok zvezdu, prema agenciji "Rojters".

Takođe, sudija je odlučio da odbaci ovu tužbu, jer nije ispunjavala kriterijume za "ozbiljan rizik od fizičke povrede".

"Slažem se sa odlukom sudije i zahvalan sam na ovakvoj presudi u ime mog klijenta.", rekao je Tajlorov advokat Dejvid Long-Danijels za "Rojters."

Pevač je takođe negirao tvrdnje u odvojenom slučaju podignutom od strane druge žene 2022. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.