Objavljene tajne fotografije Pentagona: Zavezani, ništa ne čuju i ne vide, a u ruci zastava SAD FOTO

Izvor: B92, 13.Jun.2022, 13:27

Objavljene tajne fotografije Pentagona: Zavezani, ništa ne čuju i ne vide, a u ruci zastava SAD FOTO

Njujork tajms objavio do sada neviđene fotografije prvih zatvorenika iz Gvantanama.

Kako navodi taj američki list, reč je o strogo čuvanim fotografijama Pentagona.

U tekstu se napominje da je reč o prvim zatvorenicima koji su stigli u taj američki kazneni centar na Kubi, nedugo nakon terorističkih napada na SAD 11. septembra.

Njujork tajms navodi i da je do fotografija došao na osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zakona o slobodnom pristupu informacijama i da su na njima prvi zatvorenici Gvantanama, deportovani z Avganistana u januaru 2002.

Takođe je objavljeno i da su zatvorenici transportovani vojnim avionima, a pored narandžastih odela, čuvari su ih naterali da nose štitnike za uši i zatamnjene naočare sa lepljivom trakom preko očiju. stavio u ruke malu zastavu SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.