OVO JE VAŽAN I VELIKI DAN ZA SVE NAS Vučić rano jutros ispratio prvi let za Čikago nakon više od 30 godina (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023, 07:21

"OVO JE VAŽAN I VELIKI DAN ZA SVE NAS" Vučić rano jutros ispratio prvi let za Čikago nakon više od 30 godina (FOTO)

Danas je Beograd jedino mesto, a Er Srbija jedina kompanija iz celog regiona sa kojom možete da letite u dva velika američka grada - Njujork i Čikago. To povezuje Srbe i Srbe, našu ogromu dijasporu u SAD i Kanadi, ali i naš i američki narod, poručio je šef države sa beogradskog aerodroma.

- Ovo je važan i veliki dan za sve nas. Danas je Beograd jedino mesto, a Er Srbija jedina kompanija iz celog regiona >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa kojom možete da letite u dva velika američka grada - Njujork i Čikago. To povezuje Srbe i Srbe, našu ogromu dijasporu u SAD i Kanadi, ali i naš i američki narod, za koje verujem da će ovim naučiti mnogo više jedni o drugima. U pitanju je ogroman uspeh za nas i Er Srbiju. Želim da čestitam svima koji su u ovome učestvovali, a putnicima želim srećan i udoban let! - poručio je rano jutros sa beogradskog aerodroma predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao zvaničnom ispraćaju prvog leta nacionalne avio-kompanije Er Srbija za Čikago sa Aerodroma "Nikola Tesla".

Naime, sa beogradskog aerodroma je, posle 31 godine pauze, jutos poleteo prvi avion na direktnom letu za Čikago, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao ispraćaju, rekao je da veruje da će to doneti radost mnogim porodicama, pošto će sa zemljom povezati veliku srpsku dijasporu u SAD.

Vučić je istakao da je svaki let Er Srbije do Čikaga popunjen 100 odsto do kraja juna, a osim sa dijasporom, mnogo više će povezati i srpski i američki narod.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Er Srbija je jedina kompanija u regionu koja leti za SAD, uz Njujork i Čikago, tako da može zadovolji interese ljudi iz celog regiona, ukazao je on, ocenjujući da je ovo važan dan za Beograd i Srbiju.

Vučić je dodao i da će iz Čikaga putnici imati dobre konekcije ka Kanadi i zapadnom delu SAD.

On je naglasio da je prve 2,5 godine leta za Njujork država davala novac Er Srbiji, a danas je to najuspešniji i najprofitabilniji let nacionalnog avioprevoznika, kao i da se nada da će linija za Čikago biti profitabilna u još kraćem roku. Er Srbija je, kako je precizirao, u prva četiri meseca imala više od devet miliona evra profita, a na računu ima 147 miliona, tako da je uspešnija nego JAT u bivšoj Jugoslaviji.

Ambasador SAD Kristofer Hil čestitao je svima u Er Srbiji koji su omogućili taj let, koji će još više povezati dve zemlje i dva naroda. Letovi iz Beograda će do 12. jula biti sredom i subotom, a od tog datuma i ponedeljkom, avionom erbas 330-200. Let iz Beograda do Čikaga trajaće devet sati i 50 minuta, a u obrnutom smeru će tih 8.000 kilometara prelaziti za nešto manje od 11 sati.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi let od Beograda do Čikaga poslije 30 godina

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Maj.2023

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić jutros je na ispraćaju prvog leta Air Serbie sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" za Čikago, rekao da je Srbija jedina zemlja u regionu iz koje se može letjeti u dva najveća grada SAD.

Nastavak na Nezavisne Novine...

"SRBIJA NE SME DA STANE" Brnabićeva podelila sjajne vesti (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Maj.2023

Danas je Beograd jedino mesto, a Er Srbija jedina kompanija iz celog regiona sa kojom možete da letite u dva velika američka grada - Njujork i Čikago...Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se povodom toga na svom Tviter nalogu...- Nakon prelepe vesti od jutros da je krenuo prvi direktni let do...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.