OSMANI JOŠ UVEK SANJA O SRPSKOM DA LAŽNOJ DRŽAVI: Uloga SAD ključna za uspešno okončanje procesa i međusobno priznavanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2023, 09:28

OSMANI JOŠ UVEK SANJA O SRPSKOM "DA" LAŽNOJ DRŽAVI: "Uloga SAD ključna za uspešno okončanje procesa i međusobno priznavanje"

Sastala se u Njujorku sa Šoleom i Eskobarom

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani kaže da je uloga SAD ključna za uspešan završetak dijaloga Beograda i Prištine.

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani razgovarala je u Njujorku sa specijalnim savetnikom američkog Stejt departmenta Derekom Šoleom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Balkan Gabrijelom Eskobarom o dijalogu Beograda i Prištine.

Osmani je na društvenoj mreži X (Tviter) navela da je tokom razgovora istaknuto da je uloga SAD ključna za uspešan završetak dijaloga i da je naglašena važnost principijelnog pristupa punoj i uravnoteženoj primeni postignutih sporazuma.

With @CounselorDOS Chollet & DAS Escobar we discussed developments in the dialogue.

Stressed the importance of a principled approach to full & balanced implementation of agreements & that 🇺🇸 role is key to successfully conclude the process, paving the way for mutual recognition. pic.twitter.com/jYHPF9Y1y5

— Vjosa Osmani (@VjosaOsmaniPRKS) September 18, 2023

- Sa Šoleom i Eskobarom razgovarali smo o razvoju događaja u okviru dijaloga. Istaknuta je važnost principijelnog pristupa punoj i uravnoteženoj primeni sporazuma i da je uloga SAD ključna za uspešno okončanje procesa, čime se utire put za međusobno priznavanje - tvrdi Osmani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.