Grenel o Šoleu: Vaše reči su samo bla, bla, bla...

Izvor: B92, 19.Sep.2023, 14:04

Grenel o Šoleu: "Vaše reči su samo bla, bla, bla..."

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani objavila da je razgovarala sa specijalnim savetnikom američkog Stejt departmenta Derekom Šoleom.

Nekadašnji izaslanik bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel upitao je specijalnog savetnika u Stejt departmentu Dereka Šolea da li je predsednici tzv. Kosova Vjosi Osmani, prilikom susreta, rekao da treba raspisati izbore na severu i šta je sa zahtevom za formiranje Zajednice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srpskih opština.

"Da li ste joj rekli da bi trebalo raspisati izbore? Šta je sa zahtevom za formiranje Zajednice srpskih opština? Vaše reči su bla, bla, bla", napisao je Grenel na društvenoj mreži Iks.

Podsetio je da se o ovim temama govori već godinu dana i da je to traženo 3. juna.

"Ovo govorite godinu dana. To ste tražili 3. juna. Oni vas ignorišu", naveo je Grenel.

Prethodno je predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani objavila da je razgovarala sa Šoleom i specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Šole je naveo da je sa Osmani razgovarao o deeskalaciji napetosti na KiM i "hitnom uključivanju u dijalog koji se vodi uz posredstvo EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom" što je, kako je naveo, ključno za regionalnu stabilnost i evrointegracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.