Izvor: Blic, 16.Feb.2018, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ONI MALI OSETIĆE TEROR" Uhapšeni blizanci koji su planirali BOMBAŠKI NAPAD na decu u Njujorku

Braća blizanci uhapšeni su u svojem stanu u Bronsku više od 10 kilograma materijala za sastavljanje bombi za vreme pretresa FBI-ja i njujorške policije, objavile su vlasti na konferenciji za novinare u četvrtak uveče.

Kristian i Tajler Toro, 27, uhapšeni su sa materijalom, od kojeg neki potiče od vatrometa za decu, rekao je zamenik zapovednika za obavještajne i protivterorističke operacije Džon Miler. Policija je takođe pronašla i dnevnik u kojemu se govori o >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << operaciji "Flash" i beleške, uključujući i onu u kojoj se naznačuje da braća nameravaju da ubijaju decu.

- Pod punim Mesecom, oni mali osetiće teror - rekao je Miler citirajući belešku.

Istraga je počela nakon navodne pretnje bombom 4. decembar u školi u Harlemu, rekao je Miller.

Učitelj Kristian Toro 10. decembra dao je otkaz u školi i dva dana kasnije njegov brat Tajler vratio je službeni laptop koji je Kristian, rekao je Miler. Pregledajući sadržaj na laptopu, osoblje ministarstva obrazovanja navodno je našlo upute za sastavljanje bombe što su prijavili policiji.

U sklopu daljnje istrage izvršen je pretres i braća su uhapšena optuženi za posedovanje eksploziva i davanje eksploziva maloletnicima. Gradonačelnik Billde Blasio rekao je novinarima da nema dodatnih pretnji Njujorku.
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   FBI

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.