Novogodišnju kuglu na Menhetnu pušta aktivistkinja pokreta protiv seksualnog nasilja

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2017, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novogodišnju kuglu na Menhetnu pušta aktivistkinja pokreta protiv seksualnog nasilja

Aktivistkinja koja je pokrenula kampanju "I ja" (Me Too) s ciljem podizanja svesti javnosti o seksualnom nasilju, Tarana Burk započeće ovogodišnju ceremoniju spuštanja kugle na njujorškom Tajms skveru za doček Nove godine, saopšteno je danas.

Organizatori novogodišnje proslave naveli su da će Tarana Burk pritisnuti dugme kojim će otpočeti tradicionalno spuštanje kugle niz stub pred ponoć na Menhetnu, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uz odbrojavanje do početka nove godine.

Burk je navela u saopštenju da će 2018. godina doneti novi "impuls" pokretu "I ja" (hašteg MeToo).

Pošto su pojavile optužbe protiv holivudskog producenta Harvija Vajnstajna i drugih muškaraca na položajima za seksualne napade i uznemiravanja, mnoge žene iznele su svoje priče kako su bile meta takvih napada.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.