Novakov pobednički dres na lutriji Er Srbije u Njujorku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2021, 14:00

Novakov pobednički dres na lutriji Er Srbije u Njujorku

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija obeležila je na 90. spratu zgrade na Hudson Yards pet godina od prvog leta na liniji Beograd-Njujork u prisustvu ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića, direktora Er Srbije Dankana Nejsmita i brojnih gostiju, Srba iz SAD, kao i američkih prijatelja.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << veliki prijatelj kompanije Er Srbije, donirao je svoj dres u kome je pobedio na Rolan Garosu za lutriju na sinoćnjem događaju u Njujorku, a podeljene su i karte za letove na liniji Beograd-Njujork.

Dres je dobila Jelena, Njujorčanka poreklom iz Srbije, koja čeka bebu. Ambasador Marko Đurić rekao je da je ta linija i geopolitički veoma velika i važna stvar i naglasio je da je od izuzetnog značaja da imamo dobre odnose sa Amerikom.

Đurić je rekao da linija Beograd-Njujork podstiče našu ekonomsku snagu i ekonomski rast i da približava Beograd, ali i celu našu lepu Srbiju Amerikancima i SAD.

"Znate, veoma sam ponosan kada mi u Vašingtonu prilaze ambasadori mnogih moćnih zemalja i kažu 'molim vas da nam prodate svoju poziciju na njujorškom aerodromu, vi imate najbolje termine za sletanje i poletanje' i zato ćemo ojačati Er Srbiju još više", rekao je Đurić.

Direktor Er Srbije Dankan Nejsmit rekao je da ta kompanija od juna 2016. do danas na liniji Beograd-Njujork prevezla više od 323.000 putnika uz prosečnu popunjenost aviona od oko 75 odsto.

"Od ovog broja, oko 56 odsto su bili transferni putnici. Top 10 zemalja iz kojih i ka kojima su ovi transferni putnici leteli preko Beograda su Crna Gora, Albanija, Grčka, Severna Makedonija, Izrael, Hrvatska, Rumunija, Slovenija, Italija i Holandija. Uspeli smo da povežemo Ameriku sa čitavim regionom", kaže Nejsmit.

Sponzor događaja u Njujorku, kojem je prisustvovalo oko 120 gostiju, bila je Privredna komora Srbije, pored nekoliko kompanija u vlasništvu srpske dijaspore koji su takođe pomogli, a prisustvovao je i predstavnik Er Srbije u Americi Džordž Petković. Er Srbija od Beograda do Njujorka leti četiri puta nedeljno, ponedeljkom, četvrtkom, petkom i subotom, a u planu je i povećanje broja letova.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Novakov pobednički dres na lutriji u Njujorku

Izvor: RTS, 17.Jun.2021

Srpska nacionalna avio-kompanija Er Srbija obeležila je na 90. spratu zgrade na "Hudson Jards" kompleksu pet godina od prvog leta na liniji Beograd-Njujork. Najbolji teniser sveta Novak Đoković je tom prilikom donirao svoj dres u kojem je pobedio Nadala na Rolan Garosu za lutriju koja je bila...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.