Novaka čeka pakao u Njujorku

Izvor: Mondo, 21.Avg.2014, 20:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novaka čeka "pakao" u Njujorku

Najbolji teniser sveta na putu do finala može da se sastane sa Iznerom, Marejom i Vavrinkom. Federer imao sreće.

Novak Đoković nije imao sreće u žrebu za Otvoreno prvenstvo SAD, mada bi po prirodi stvari protivnici trebalo da strepe od njega, više nego on od njih.

U prvom kolu sastaće se sa Argentincem Dijegom Švarcmanom, koji je trenutno 80. na ATP listi, a potencijalni rivali nakon toga >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << su mu Žil Miler iz Luksemburga (69) i Španac Giljermo Garsija Lopez (32).

Od tog trenutka stvari počinju da se komplikuju.

Đoković bi u osmini finala mogao da "naleti" na najtežeg mogućeg protivnika u toj fazi turnira, a to je američki gorostas Džon Izner (15).

Izner je specijalista za tvrde podloge i pokazao je kvalitet sa dve pobede u dosadašnjih sedam susreta sa Novakom. Savladao ga je u Indijan Velsu 2012. i Sinsinatiju 2013, ali je srpski teniser ove godine bio bolji u Indijan Velsu.

Ne treba naglašavati ko bi u Njujorku imao podršku sa tribina.

U četvrtfinalu bismo mogli da gledamo reprizu "epskog" finala US opena iz 2012, između Đokovića i Mareja, s tim da i Britanac ima jako težak posao već od prvog kola. Na putu mu stoje Hase, Štepanek, Verdasko i Conga.

Ako bi sve išlo po planu, odnosno po plasmanu na ATP listi, Novaka bi u polufinalu sačekao Stanislas Vavrinka, a u finalu Rodžer Federer.

Švajcarski veteran ne samo da je imao sreće sa odustajanjem Rafaela Nadala, posle koga je postao drugi nosilac, već mu je žreb dodelio rivale koji teško mogu da mu naude u trenutnoj formi.

To su, redom: Matošević, Grot, Karlović, Fonjini, Dimitrov i Ferer.

U prvim komentarima na internetu, mnogi analitičari ističu da Federer ima odličnu priliku da popravi vlastiti rekord i osvoji 18. grend slem titulu - ali tek drugu u poslednje četiri godine, posle Vimbldona 2012.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.