Njujorška policija jaše električni Mustang VIDEO

Izvor: B92, 01.Maj.2023, 16:01

Njujorška policija "jaše" električni Mustang VIDEO

U odnosu na standardnu verziju, policijsko vozilo nema panoramski krov, a i dodati su balistički bočni prozori.

Cene goriva rastu, a čak i u SAD to postaje problem. Tamo je benzin tradicionalno jeftiniji nego u Evropi, ali kada imate veliki vozni park, sve postaje teret.

Prošle godine, Njujork je potrošio više od 100 miliona dolara na troškove goriva za policijska vozila, što je povećanje od 58 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odsto u odnosu na potrošnju iz 2021, objavio je Njujork post. Sada su gradske vlasti odlučile da pređu na struju kako bi smanjile troškove energije.

Prvi od 100 kupljenih električnih policijskih automobila Mustang Mach-E već patrolira ulicama grada. NYPD se odlučio za moćni Mach-E GT, čiji dvomotorni pogonski sistem proizvodi ukupno 487 KS i 813 Nm i pokreće sve točkove.

Do 100 km/h u standardnoj opremi potrebno je 3,6 sekundi. Očekuje se da će policijski Mustang Mach-E ipak biti nešto sporiji jer je i njegova masa veća zbog dodatne opreme.

Budući da su na električni pogon, Mach-E vozila su ekološki prihvatljivija za policijske dužnosti, kada su automobili često primorani da rade u mestu duži vremenski period.

Domet od 435 km trebalo bi da bude za svakodnevne patrolne potrebe. U poređenju sa standardnim GT, u policijskom vozilu nema panoramskog krova, a dodata su balistička bočna stakla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.