Izvor: RTS, 30.Jul.2022, 09:00

Njujork, vanredno stanje zbog majmunskih boginja

Guvernerka države Njujork Keti Hočul proglasila je vanredno stanje zbog širenja majmunskih boginja.
"Proglašavam vanrednu situaciju u državi kako bih osnažila naše napore u borbi protiv majmunskih boginja", napisala je Keti Hočul na Tviteru, prenosi Rojters.

Dodala da je više od jednog na četiri slučaja majmunskih boginja u SAD evidentiran Njujorku, što takođe ima neproporcionalan uticaj na rizične grupe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Od 29. jula, država Njujork je registrovala 1.383 slučaja majmunskih boginja, navodi se na veb stranici gradskog sekretarijata za zdravstvo.
Brazil i Španija prijavili su prve smrtne slučajeve prouzrokovane majmunskim boginjama izvan Afrike, a Svetska zdravstvena organizacija je zbog izbijanja epidemije majmunskih boginja prošle nedelje proglasila globalnu zdravstvenu vanrednu situaciju.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Njujork: Uvedeno vanredno stanje zvog majmunskih boginja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jul.2022

Guvernerka države Njujork Keti Hočul u petak uveče proglasila je vanredno stanje u državi zbog širenja majmunskih boginja. "Proglašavam vanrednu situaciju u državi kako bih osnažila naše napore u borbi protiv majmunskih boginja", napisala je Hočulova na Tviteru, prenosi Rojters...Ona je dodala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.