Njujork uklonio sve telefonske govornice sa ulica

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 25.Maj.2022, 09:38

Njujork uklonio sve telefonske govornice sa ulica

Ali, obožavaoce Supermena može da teši činjenica da će Menhetn zadržati četiri govornice na gornjoj zapadnoj strani. Te govornice su poznate i kao improvizovane svlačionice za novinara Klarka Kenta dok se transformisao u ‘Čoveka od čelika’, odnosno Supermena. One će se očuvati kao istorijski primerci.

Po pisanju lokalnih medija, Menhetn će zadržati četiri ‘starinske’ telefonske govornice na Aper Vest Sajdu i na West End Avenue u 66, 90, 100. i 101. ulici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Decenijama su se telefonske govornice pojavljivale u pop kulturi, od stripova do holivudskih blokbustera i TV emisija.

Međutim, ta era je završena u ponedeljak ujutru, kada je, pred predstavnicima medija, predsednik opštine Menhetn Mark Levin prisustvovao demontiranju poslednje dve na uglu 7. avenije i 50. ulice, koje su potom ukrcane u kamion.

Levin je na Tviteru napisao kako je „ipak osetio tračak nostalgije kada je video kako govornice odlaze u istoriju„.

Fiksne telefonske govornice počele su da nestaju sa ulica Njujorka početkom dvehiljaditih u vreme širenja upotrebe mobilnih telefona, a potom su od 2010. nestajale još brže, nakon početka ere pametnih telefona.

U raznim delovima grada do danas je postepeno uklonjeno 8.400 govornica na 6.452 mesta.

Godine 2015. Menhetn je počeo sa postavljanjem na hiljade LinkNYC pristupnih tačaka, koje nude WiFi i besplatne lokalne pozive. Ti novi kiosci postupno će se povezivati ​​sa 5G mrežom.

Zaista kraj jedne ere ali i, nadajmo se, početak nove, sa više pravičnosti u pristupu tehnologiji„, rekao je Levin, misleći na četvrti severnog Menhetna, poput Harlema, koje su slabije pokrivene telefonskim i internet mrežama.

Izvor: Hina

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.