Njujork u karantinu? Apel gradonačelnika Njujorka - zaštitne medicinske opreme ima samo za NEDELjU dana

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2020, 20:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork u karantinu? Apel gradonačelnika Njujorka - zaštitne medicinske opreme ima samo za NEDELjU dana

Medicinske sestre koje se u Njujorku bore za pacijente obolele od korona virusa uputile su danas uznemirujući apel da im se obezbedi adekvatna količina zaštitne opreme Medicinske sestre koje se u Njujorku bore za pacijente obolele od korona virusa uputile su danas uznemirujući apel da im se obezbedi adekvatna količina zaštitne opreme, jer su, kako su navele, gradski zvaničnici izgubili kontakt s >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << realnošću. Na konferenciji za novinare ispred gradske bolnice "Jakobi" medicinske sestre su tražile da im se obezbede maske i druga zaštitna oprema za borbu protiv korona virusa od kojeg je do sada obolelo više od 44 hiljade, a preminulo više od 500 ljudi, uglavnom građana Njujorka, a među kojima je najmanje jedna medicinska radnica, prenosi AP.Medicinske radnice su upozorile da rukovodstvo bolnice "Jakobi" ograničava zamenu maski.Gradske vlasti su saopštile da su obezbeđene dovoljne količine zaštitne opreme samo za period od nedelju dana.MOGUĆ KARANTIN ZA NjUJORK: U SAD PREKO 115.000 ZARAŽENIH U Sjedinjenim Američkim Državama do danas je potvrđeno 115.842 slučaja korona virusa tako da su SAD što je više nego u Kini i Italiji.Umrlo je najmanje 1.929 ljudi, navodi Rojters. Najviše zaraženih je u državi Njujork, čak 52.000.Američki predsednik Donald Tramp rekao je da razmatra uvođenje dvonedeljnog karantina u Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu. Za Njurok, koji je nazvao "žarištem" virusa, Tramp kaže da bi to bio obavezni karantin."Radije to ne bih to uradio, ali možda ćemo morati", rekao je Tramp.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Biblijska katastrofa u Njujorku: Virus "besni", broje se mrtvi od korone, Tramp odlučuje da li grad ide u karantin (FOTO+VIDEO)

Izvor: Večernje novosti, 28.Mar.2020

Medicinske sestre koje se u Njujorku bore za pacijente obolele od korona virusa uputile su danas uznemirujući apel da im se obezbedi adekvatna količina zaštitne opreme U Sjedinjenim Američkim Državama do danas je potvrđeno 115.842 slučaja korona virusa tako da su SAD što...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.