Izvor: RTS, 05.Okt.2022, 20:35

Njujork tajms: Ukrajinci organizovali ubistvo Darje Dugine

Američke obaveštajne službe veruju da su pojedinci iz ukrajinske vlade odobrili ubistvo Darje Dugine, kćerke uticajnog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, piše Njujork tajms. SAD odbacuju bilo kakvu umešanost u ovaj napad.
Obaveštajne službe Sjedinjenih Američkih Država nisu bile upoznate sa planom napada u kojem je ubijena ruska novinarka Darja Dugina, ali su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << neimenovani zvaničnici administracije u Vašingtonu, posle eksplozije u Moskvi, ukorili Ukrajince, smatrajući da bi takav događaj mogao da dolije ulje na vatru sukoba.

Nove detalje atentata u kojem je stradala ćerka Aleksandra Dugina objavio je dnevnik Njujork tajms na osnovu dokumenta koji je, pršle sedmice, podeljen zvaničnicima administracije u Vašingtonu.
U dokumentu se, takođe, navodi da Vašington nije bio unapred obavešten o planovima za napad, kao i da nije pružio obaveštajne podatke ni bilo kakvu drugu pomoć, već su ukrajinski zvaničnici oštro ukoreni posle atentata.
Dnevnik, pozivajući se na izjave neimenovanih zvaničnika, navodi i da nije obelodanjeno ko je organizovao ovu operaciju i da li je odobrio predsednik Volodimir Zelenski.
Takođe, nije obelodanjeno ko je od američkih zvaničnika ukorio Ukrajince, ni kakav je bio njihov odgovor.

Vlasti u Kijevu su, odmah posle ubistva Darje Dugine, odbacivale odgovornost za umešanost u napad. Odgovornost za napad odbacio je  tada i savetnik Zelenskog, Mihail Podoljak navodeći da "ruska propaganda živi u izmišljenom svetu".
"Ruska propaganda živi u izmišljenom svetu. Ukrajinka i njeno 12-godišnje dete odgovorni su za dizanje u vazduh automobila propagandiste Dugine. Iznenađujuće, na licu mesta nisu pronašli estonsku vizu", objavio je Podoljak na Tviteru.
Ruska Federalna služba bezbednosti (FSB) posle eksplozije navela da je ubistvo počinila državljanka Ukrajine, koja je zatim pobegla u Estoniju. Slične optužbe je u sedištu Ujedinjenih nacija u Njujorku izneo i šef ruske misije pri svetskoj organizaciji Vasilij Nbenzja.
Darja Dugina nastradala je 21. avgusta u eksploziji automobila u predgrađu Moskve. "Tojota lendkruzer prado" bila je vlasništvo njenog oca.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Vašington

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KO STOJI IZA UBISTVA DARJE DUGINE Amerikanci veruju da je Kijev odobrio napad bombom u kome je stradala ruska novinarka

Izvor: Blic, 05.Okt.2022

Američke obaveštajne službe izrazile su uverenje da je ukrajinska administracija odobrila napad bombom u automobilu od čije je eksplozije u avgustu poginula ruska novinarka Darja Dugina, piše američki dnevnik "NJujork tajms".

Nastavak na Blic...

Njujork tajms: Pojedinci iz ukrajinske vlade odobrili ubistvo Darije Dugine

Izvor: Radio 021, 06.Okt.2022, 07:18

Američke obaveštajne agencije veruju da su pojedinci iz ukrajinske vlade odobrili nedavni atentat na Dariju Duginu, ćerku uticajnog ruskog ultranacionaliste Aleksandra Dugina, piše Njujork tajms.

Nastavak na Radio 021...

Ukrajinci organizovali ubistvo Darije Dugine: Najnovije tvrdnje američkih izvora

Izvor: Danas, 06.Okt.2022

Američka obaveštajna zajednica veruje da su za napad automobilom bombom u kojem je poginula Darja Dugina, kćerka istaknutog ruskog političkog aktera Aleksandra Dugina, odobrenje dali elementi u okvirima ukrajinske vlade, piše CNN, pozivajući se na izvore koji su upućeni u obaveštajne podatke.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.