Njujork tajms: Đulijani pod istragom zbog kršenja zakona o lobiranju

Izvor: VOA, 12.Okt.2019, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork tajms: Đulijani pod istragom zbog kršenja zakona o lobiranju

Rudi Đulijani, lični advokat predsednika Trampa, pod istragom je federalnih tužilaca u Njujorku zbog mogućeg kršenja zakona o lobiranju. Vest je u petak objavio Njujork tajms, pozivajući se na dve anonimne osobe upoznate sa istragom.  Jedan od izvora njujorškog dnevnika naveo je da se istraga odnosi na pokušaje Rudija Đulijanija da diskredituje bivšu američku ambasadorku u Ukrajini, Mari Jovanovič.  Dvojica biznismena sa Floride, povezanih sa Đulijanijem, uhapšena su i u četvrtak optužena za kršenje federalnih propisa o finansiranju političkih kampanja. Oni su imali ključnu ulogu u Đulijanijevim pokušajima da pokrenu istragu o korupciji u Ukrajini protiv demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena i njegovog sina Hantera. Žalba uzbunjivača iz jedne vladine agencije o Trampovom postupanju prema Ukrajini dovela je do pokretanja istrage o opozivu.  Kancelarija saveznog tužioca na Menhetnu nije želela da komentariše izveštaj Njujork tajmsa.

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Trampov advokat pod istragom zbog kršenja zakona o lobiranju?

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Okt.2019, 08:31

VAŠINGTON - Advokat američkog predsjednika Donalda Trampa Rudi Ðulijani pod istragom je federalnih tužilaca u Njujorku zbog mogućeg kršenja zakona o lobiranju, objavio je "New York Times", pozivajući se na dva anonimna izvora bliska istrazi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.