Njujork: rekordan broj žalbi zbog pacova

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Okt.2015, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: rekordan broj žalbi zbog pacova

Rekordan broj od 24.000 žalbi zbog pacova zabeležen je ove godine u Njujorku gde su vlasti intenzivirale rat protiv ovih glodara koji opsedaju parkove, podzemnu železnicu i kanalizaciju.

"Povećanje broja žalbi ne znači da je u gradu narasla populacija štakora", kazao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio, koji objašnjava ovaj porast uvođenjem nove telefonske aplikacije radi lakšeg podnošenja reklamacija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
"Pacovi su jedna od institucija Njujorka koje bismo se rado otarasili", rekao je De Blazio, navodeći da gradske službe vode bespoštednu borbu protiv nepoželjnih glodara u svim delovima grada.

Kada je prošle godine broj žalbi dostijao 20.000, gradski finansijski kontrolor Skot Stringer je pozvao na uzbunu, tvrdeći da je "grad izgubio rat protiv pacova".

Gradski odbor za zdravlje pojačao je borbu protiv ove pošasti povećanjem budžeta sa 400.000 dolara na 2,9 miliona kao i broja zaposlenih sa 9 na 50.

Vlasti su testirale novu strategiju na Menhetnu i Broksu, intenzivirajući akcije deratizacije na prostorima najveće koncentracije, poput parkova, metroa i kanalizacije.

U oktobru 2014, Stringer je izjavio da problem pacova predstavlja "uvredu za Njujorčane".

"Ima ih previše. Potreban nam je pravi akcioni plan kako bismo rešili problem", kazao je on.

Jedan od njujorških štakora nedavno je postao zvezda na internetu kada je video snimak na kom silazi niz stepenice sa parčetom pice, postavljen na JuTjub.

Pacovi žive u Njujorku od samog osnivanja grada. Njihov tačan broj nije poznat. Ako je verovati gradskoj legendi ima ih 8,4 miliona, koliko i samih Njujorčana. Prema proračunu stručnjaka sa Univerziteta Kolumbija njihov broj ne prelazi dva miliona.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najezda pacova u Njujorku: Vlasti objavile rat glodarima

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Okt.2015

NJUJORK - Rekordan broj od 24.000 žalbi zbog pacova zabilježen je ove godine u Njujorku gdje su vlasti intenzivirale rat protiv ovih glodara koji opsedaju parkove, podzemnu željeznicu i kanalizaciju..."Povećanje broja žalbi ne znači da je u gradu narasla populacija štakora", kazao je gradonačelnik...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Njujork: Rekordan broj žalbi zbog pacova

Izvor: Blic, 21.Okt.2015, 00:36

Rekordan broj od 24.000 žalbi zbog pacova zabeležen je ove godine u Njujorku gde su vlasti intenzivirale rat protiv ovih glodara koji opsedaju parkove, podzemnu železnicu i kanalizaciju..."Povećanje broja žalbi ne znači da je u gradu narasla populacija pacova", kazao je gradonačelnik Njujorka...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.