U Njujorku rekordan broj žalbi zbog pacova

Izvor: Radio 021, 20.Okt.2015, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Njujorku rekordan broj žalbi zbog pacova

Rekordan broj od 24.000 žalbi zbog pacova zabeležen je ove godine u Njujorku, gde su vlasti intenzivirale rat protiv ovih glodara koji opsedaju parkove, podzemnu železnicu i kanalizaciju.

"Povećanje broja žalbi ne znači da je u gradu narasla populacija štakora", kazao je gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio, koji objašnjava ovaj porast uvođenjem nove telefonske aplikacije radi lakšeg podnošenja reklamacija.

"Pacovi su jedna od institucija Njujorka koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << bismo se rado otarasili", rekao je De Blazio, navodeći da gradske službe vode bespoštednu borbu protiv nepoželjnih glodara u svim delovima grada.

Kada je prošle godine broj žalbi dostigao 20.000, gradski finansijski kontrolor Skot Stringer je pozvao na uzbunu, tvrdeći da je "grad izgubio rat protiv pacova".

Pacovi žive u Njujorku od samog osnivanja grada. Njihov tačan broj nije poznat. Ako je verovati gradskoj legendi, ima ih 8,4 miliona, koliko i samih Njujorčana. Prema proračunu stručnjaka sa Univerziteta Kolumbija, njihov broj ne prelazi dva miliona.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.