Njujork reciklira prirodne novogodišnje jelke

Izvor: NovaEnergija.net, 09.Jan.2020, 20:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork reciklira prirodne novogodišnje jelke

Komunalne službe Njujorka, najmnogoljudnijeg grada u Sjedinjenim Američkim Državama, nakon božićnih i novogodišnjih praznika sprovode akciju sakupljanja drveća korišćenog za tradicionalno novogodišnje i božićno ukrašavanje domova.
Na hiljade stabala, koja su za potrebe ukrašavanja ubrana i doneta iz okolnih šuma i parkova, biće reciklirana i potom će biti vraćena u prirodu u vidu komposta za gradske parkove i >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << đubriva za mlada, tek posađena stabla.
Komunalne službe sakupljaju novogodišnje i božićne jelke, ali samo one od prirodnog drveta, od 2. do 15. januara.
Istovremeno, organizovana je i godišnja akcija MulchFest koja omogućava građanima da svoje novogodišnje stablo daju na recikliranje, te da kompost odnesu kući i iskoriste kao đubrivo za biljke u svojim baštama ili na balkonima.
Prema podacima organizatora, prošle godine je reciklirano oko 28.000 stabala.
Izvor: Anadolija
Foto: Pixabay

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.