Izvor: Radio 021, 10.Apr.2020, 09:48

Njujork nema mesta u mrtvačnicama, tela se sahranjuju na groblju za nepoznate

Suočene sa sve većim brojem umrlih od virusa korona i nedovoljnim prostorom u mrtvačnicama, gradske vlasti Njujorka su odlučile da skrate vreme zadržavanja tela za koje niko ne pokazuje interes, pre nego što budu sahranjena.

Prema toj odluci, tela će biti zadržana 14 dana u mrtvačnici, pre sahrane na groblju za nepoznate na ostrvu Hart, u Bronksu.

Obično se na tom groblju nedeljno sahrani oko 25 osoba, uglavnom onih čije porodice ne mogu da plate >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << troškove pogreba ili ako niko iz familije nije pokazao interes za njih.

Zbog pandemije virusa korona taj broj je porastao na oko 120 sahrana nedeljno.

Na ostrvu Hart je sahranjeno više od milion, uglavnom siromašnih, stanovnika Njujorka.

Autor: FoNet

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.