Njujork Tajms: Najopasniji čovek u Americi

Izvor: B92, 25.Jan.2023, 00:42

Njujork Tajms: Najopasniji čovek u Americi

"Džordž Soroš je najopasniji čovek u Americi", rečenica je kojom "Njujork post" započinje tekst o milijarderu.

Oni pišu o njegovim vezama sa velikim medijima i uticaju na preoblikovanje SAD po Soroševim liberalnim zamislima, od spoljnopolitičkih prioriteta do podrivanja pravnog sistema.

Tekst Meta Palumba, autora knjige "Čovek iza zavese: Unutar tajne mreže Džordža Soroša", otkriva veze milijardera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i 54 važne medijske figure u SAD i ispituje Soroševe investicije u liberalnu propagandu, pozivajući se na izveštaj organizacije "Media Research Center".

Među 54 osobe iz sveta medija, kako navodi izveštaj čiji su autori Džozef Vaskez i Den Šnajder, su novinari, voditelji, kolumnisti, urednici, funkcioneri medijskih kompanija...

Među najznačajnijim medijskim figurama, povezanim sa Sorošem, često tako što su na funkcijama u organizacijama koje on finansira, između ostalih su:

"Njujork post" navodi kako to pokazuje da Soroš ne samo što finansira medije da sprovode njegovu levičarsku agendu, već novcem pokušava da se izoluje od kritika.

U Vaskezovom i Šnajderovom izveštaju navode se i primeri: Kristijan Amanpur je 2018. godine u razgovoru sa mađarskim ministrom spoljnih poslova Peterom Sijartom optužila premijera te zemlje Viktora Orbana da je „antisemita“ jer se protivi Soroševom uticaju u Mađarskoj.

Autor teksta Met Palumbo citira svoju knjigu, u kojoj navodi da su „lažne optužbe za antisemitizam protiv Soroševih kritičara najčešći način za napad koji koriste mediji čiji rad milijarder podržava“.

Kako se dodaje, tokom saslušanja Breta Kavanoa pri izboru u Vrhovni sud SAD, „TinkProgres“, koji podržava Soroš, nazivao je "antisemitskom teorijom zavere" izveštaje da je milijarder učestvovao u finansiranju protesta protiv tadašnjeg predsednika Donalda Trampa i optuživao Trampa samog da se "uključuje u antisemitske akcije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.