Izvor: Nezavisne Novine, 05.Feb.2017, 20:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njujork: Putnici brisali iscrtane kukaste krstove u metrou (FOTO)

Građanin Njujorka Gregori Lok vozio se u subotu gradskim metroom i primijetio da je svaki prozor i reklama na njemu išarana svastikama i antisemitskim natpisima poput "Jews belong in the oven" (eng. Židovi pripadaju u peći).

Svi putnici su šutjeli i neugodno zurili jedni u druge, ne znajući što da naprave. Onda se jedan muškarac pokrenuo. "Vlažne maramice brišu marker. Trebamo alkohol", samo je rekao.

"Nikada nisam vidio da toliko ljudi istovremeno po >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << torbama traži vlažne maramice i Puriel (dezinfekcijsko sredstvo za ruke). U otprilike dvije minute, svi nacistički simboli su nestali.

“’Ovo je valjda Trumpova Amerika', rekao je jedan od putnika. Ne gospodine, nije. Ne večeras, ne ikad. Ne dok tvrdoglavi Njujorčani imaju nešto za reći o tome", zaključio je Loke u objavi na Facebooku koja je u manje od 24 sata skupila već 390 hiljadu lajkova.

(Index.hr)
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.