Nju Džersi: Popustila brana, evakuacija ljudi

Izvor: Vesti-online.com, 30.Okt.2012, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nju Džersi: Popustila brana, evakuacija ljudi

Oluja Sendi oslabila je branu u okrugu Bergen, nekoliko kilometara od grada Njujorka, i u toku je evakuacija stanovništva, saopštila je policija.

Sendi prošla, ali ne i opasnost po ljude u pogođenim krajevima Amerike  

Oko 200 ljudi je evakuisano posle pucanja brane, a pripadnici policije i nacionalne garde su pritekli u pomoć ugroženima u obližnjim naseljima.

 

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << predsednik Barak Obama proglasio je danas vanrednu situaciju u državi Njujork pošto je uragan Sendi pogodio istočnu obalu SAD. Vanredna situacija proglašena je takođe u Nju Džersiju.

 

Neposredno pre nego što je Sendi stigla do obale, izgubila je snagu uragana, ali je i dalje bilo naleta olujnog vetra, kao i jake kiše. U nevremenu koje je dovelo do poplava, prekida u snabdevanju strujom i velikih problema u saobraćaju, poginulo je najmanje 16 ljudi.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Obama: Sendi još nije prošla

Izvor: B92, 30.Okt.2012

Vašington -- Predsednik SAD Barak Obama upozorio je da oluja Sendi nije još u potpunosti prošla i da i dalje postoji opasnost od poplava i srušenih električnih stubova...Obama je danas posetio sedište Crvenog krsta u Vašingtonu, uputivši apel Amerikancima da novčano pomognu ovu organizaciju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.