Izvor: MozzartSport.com, 16.Maj.2021, 22:40

Niksi protiv Bogdana i Atlante u prvoj rundi plej-ofa uz prednost domaćeg terena (VIDEO)

Sastav iz Njujorka nadigrao Boston i overio četvrtu poziciju pred doigravanje, Kelti protiv Vizardsa igraju za plej-of

Posle osam godina Njujork Niksi idu u doigravanje. Tom Tibodo je neverovatno podigao ekipu koja je minule sezone ostvarila tek 25 trijumfa i u sezoni od 72 utakmice u regularnom delu, ostvario učinak od 41 trijumfa i 31 poraza. U poslednjem meču regularnog dela sastav iz Velike jabuke je u >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << svom Medison Skver Gardenu slavio protiv Bostona (96:92) zadržao četvrto mesto na tabeli Istoka i tako zakazao megdan sa Atlanta Hoksima u prvoj rundi plej-ofa uz prednost domaćeg terena.

Sjajan rezultata za Nikse, koji se tako na velika vrata vraćaju u borbu za prsten. Tibodo je zategao redove, od Džulijusa Rendla napravio jednog od najboljih centara u ligi, a pritom će franšiza iz Njujorka imati oko 45.000.000 dolara za pojačanja pred narednu sezonu, kao i dva pika prve runde na predstojećem draftu. Izvukao je zaista maksimum iz ekipe, na najbolji način iskoristio iskusnog Derika Rouza i sa jezgrom mladih igrača napravio veliko iznenađenje. Prema mnogima, jedan je od glavnih kandidata za titulu najboljeg trenera u ligi.

Nije izostala drama u poslednjem meču regularnog dela sezone. Imali su Niksi veliku prednost krajem treće četvrtine, kada su stigli i do maksimalnih 21 poena viška. Ipak, Boston je serijom 15:0 u poslednjem kvartalu uspeo da priđe na samo dva poena minusa, a potom i posle dvojke Votersa na pola koša zaostatka pred poslednja dva minuta. Ipak, Redži Bulok i Rendl su odbili nalet čete Breda Stivensa i obezbedili svojoj ekipi veliki trijumf.

Er Džej Beret je predvodio pobednički sastav sa 22 poena, Džulijus Rendl je ubacio dva manje (po sedam skokova i asistencija). Alek Burks je dodao 17, dok je 16 ubacio Bulok. Sa druge strane su Seltiksi igrali bez najboljih igrača, pa su se istakli Džabari Parker sa 18, Tremont Voters sa 17, Romeo Lengford sa 14 poena, kao i Grent Vilijams i Karsen Edvards, koji su dodali 13, odnosno 10 poena.

Boston je ostao sedmi na tabeli, te će u plej-inu igrati za mesto u doigravanju protiv Vašingtona. Vizardsi su trijumfom nad Šarlotom (115:110) obezbedili osmu poziciju na tabeli Istoka, pa su na pobedu od plej-ofa.

Plej-in se igra od 18. do 21. maja, najpre se u prvoj utakmici sastaju sedmi (Boston) i osmi na tabeli (Vašington). Pobednik tog susreta ide u doigravanje sa sedme pozicije (ukršta se sa Bruklinom), a poraženi čeka boljeg iz duela osmog (Indijana) i 10. (Šarlot). Tako će se u trećem meču sastatu poraženi iz prvog i pobednik drugog, a ulog će biti poslednja karta za plej-of na Istoku, što znači i megdan sa Filadelfijom u prvoj rundi naredne faze takmičenja.

Vizardsi su posle katastrofalnog starta sezone uspeli da se podignu i na krilima Bredlija Bila i rekordera po broju tripl-dablova Rasela Vestbruka dođu u poziciju da se domognu plej-ofa. Večeras su gubili u većem delu susreta, ali su u samom finišu zahvaljujući sjajnoj roli Bila uspeli da dođu do preokreta i važne pobede. Sjajni bek je ubacio osam od poslednjih 14 poena svoje ekipe, pa je sastav iz Vašingtona serijom 14:2 preokrenuo i došao do trijumfa.

Bil je na kraju brojao do 25, ispratio ga je Vestbruk sa novim tripl-dablom (23p, 15sk, 10as). Bio je to njegov 24. tripl-dabl na poslednjih 29 utakmica u regularnom delu sezone (184. u karijeri). Sezonu je završio sa dvocifrenim prosekom u tri najvažnije statističke kolone (22,2p, 11,5sk, 11,7as), najbolji je asistent lige i igrač sa najviše prosečnih dodavanja u jednoj sezoni još od 1996. godine i Džona Stoktona.

Udarni tandem je u pobedi nad Hornetsima ispratio Robin Lopez sa 18 poena, 16 je dodao Rui Hašimura, 14 Iš Smit, dok je dvocifren sa 11 poena bio i bivši košarkaš Partizana Davis Bertans. Kod Hornetsa je Teri Rozir bio na ivici da zabeleži tripl-dabl (22p, 9sk, 9as), Lamelo Bol je dodao 19 poena, dva manje ubaci je Majls Bridžis. Dvocifreni i Devonte Grejem sa 15, Džejeln Mekdenijels sa 13, kao i Pi Džej Vašington i Kodi Zeler sa po 11 poena.

Finiks Sansi su trojkom Etuana Mura u poslednjim sekundama srušili San Antonio (123:121) i tako se izjednačili sa Jutom po broju pobeda (51). Ipak, Džezeri večeras igraju poslednji meč u regularnom delu sezone protiv Sakramenta, u slučaju trijumfa obezbediće prvo mesto na tabeli Zapada pred plej-of i najbolji skor u ligi.

What MOORE could you want from the season finale? pic.twitter.com/SG8pX4tPaM

Sparsi nisu imali previše takmičarskog motiva večeras, ali su umalo srušili jedan od najboljih timova u ligi ove sezone. Sa 10. mesta idu u plej-in, gde će večeras saznati da li u utakmici broj dva igraju protiv Memfisa ili Golden Stejta. U slučaju pobede čekaju poraženog iz prve utakmice plej-ina, koju bi prema trenutnom stanju na tabeli trebalo da odigraju Lejkersi i Vorioris, ali će više toga biti poznato posle večerašnjih duela, jer je još par ekipa u igri.

Mur je na kraju bio i najbolji u redovima sastava iz Arizone sa 22 poena, 19 je dodao Kamerun Pejn, do je Dževon Karter bio na asistenciju od tripl-dabla (19p, 10sk). Dario Šarić vrlo dobar sa 13 poena, po 11 su dodali Džejlen Smit (10sk), Tori Kreg i Frenk Kaminski (10sk), dok je 10 ubacio Lengston Gelovej. Kod Mamuza 23 poena Demara Derozana, 17 je uz 10 skokova dodao Jakob Peltl, dvocifreni i Rudi Gej (12p) i Kvinderi Vederspun (11p).

NBA

Nedelja

Milvoki - Majami 122:108

/Midlton 21 - Nan 31/

Njujork - Boston

/Beret 22 - Parker 18/

Toronto - Indijana 113:125

/Flin 27 - Briset 31/

Vašington - Šarlot 115:110

/Bil 25 - Rozir 22/

San Antonio - Finiks 121:123

/Derozan 23 - Mur 22/

Golden Stejt - Memfis (u toku)

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.