Nestvarne brojke: Srbin rame uz rame s legendama, evo šta se krije iza Jokićevog rekorda (FOTO, VIDEO)

Izvor: BKTV News, 11.Feb.2017, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nestvarne brojke: Srbin rame uz rame s legendama, evo šta se krije iza Jokićevog rekorda (FOTO, VIDEO)

Centar Denvera i reprezentacije Srbije protekle noći protiv Njujorka ostvario je rekord karijere u NBA ligi (40 poena, devet skokova, pet asistencija), a tim učinkom našao se u društvu legendi košarke.

Nikola Jokić je trenutno tema broj 1 u NBA ligi. Nestvarna partija ovog 21-godišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << momka u "Medison skver gardenu" naterala je Amerikance da zagrebu po istoriji i pronađu kome je još uspelo da u njegovim godinama zabeleži ovakve brojke...

Na kraju, na spisku se našlo osam imena. Pažljivo ih pročitajte: Kobi Brajant, Lebron Džejms, Majkl Džordan, Kevin Durent, Blejk Grifin, Trejsi Mekgrejdi, Entoni Dejvis, Karl Entoni Tauns. I sada - Nikola Jokić!

Ovih devet košarkaša uspeli su pre 22. godine da postignu 40 poena, a da pritom imaju i devet skokova i pet asistencija! Impresivno.

Players with 40/9/5 before 22nd bday:

Kobe Anthony Davis KD Blake LeBron MJ T-Mac KAT

And now...Nikola Jokic

Ipak, još nije oborio "srpski" rekord, koji je i dalje u vlasništvu Peđe Stojakovića. Naime, čudesna partija asa Sakramenta u pobedi nad Nju Orleansom 14. septembra 2006. godine, kada je postigao 42 poena, i dalje opstaje na prvom mestu.



Jokić je ovom partijom učvrstio drugu poziciju.



Iza njega je i dalje Vlade Divac, sa 34 poena, slede Danilović i Radmanović sa po 30, pa Nenad Krstić (29), Predrag Drobnjak (26), Žarko Čabarkapa (26), Marko Jarić (25)...

Peđa je definitivno "ugrožen", samo je pitanje dana kada će Nikola postati rekorder lige.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.