Neće nas učiti stranci šta ćemo

Izvor: B92, 20.Apr.2012, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Neće nas učiti stranci šta ćemo"

Pirot -- Povodom posete nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka Rudolfa Đulijanija SNS-u, Ivica Dačić izjavio "da nam ne trebaju stranci da nas uče šta je dobro za Srbiju."

Dačić je rekao i da "svako može da dolazi i pomaže, ali ne može svako iz inostranstva da se više pita nego mi u Srbiji".

"Oni imaju svoje izbore, pa neka vode poltiku u svojoj zemlji. Ne trebaju nam stranci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nas uče šta je doboro za Srbiju", rekao je Dačić na predizbornom skupu u Pirotu, saopšteno je iz SPS-a.

Dačić kaže u Pirotu da nakon izbora 6. maja hitno treba napraviti plan opstanka i razvoja južne i istočne Srbije.

"Posle izbora zadatak svih nas mora da bude da se napravi pod hitno plan opstanka i razvoja južne i istočne Srbije. Bez toga će Srbija propasti", rekao je Dačić na predizbornom skupu u Pirotu.

Kako je naveo, Pirotski, Toplički, Pčinjski, Jablanički, Borski i Zaječarski okrug su strateški najvažniji okruzi za Srbiju.

"Ti krajevi su možda i najviše dali za Srbiju kada je trebalo da se za nju ratuje. To su bili herojski krajevi koji su mnogo pretrepli i dali svoje živote za slobodu Srbije", rekao je Dačić.

Dačić je kazao i da su se nekada srpski nacionalni i državni inrteresi možda branili na linji Prizren - Djakovica, a danas je to, kako je naveo, već na liniji Kosovska Mitrovica.

"Sutra će to možda biti na liniji Niš, Vranje, Leskovac, ako ovako nastavimo odnos države prema ovim krajevima", rekao je Dačić.

Dačić je kazao da će razvoj centralne Srbije, Beograda i Vojvodine biti u drugom planu, u odnosu na razvoj istočne i južne Srbije,ako koalicija SPS-PUPS-JS osvoji najveći broj glasova na izborima.

Đulijani boravi danas u privatnoj poseti Beogradu na poziv Srpske napredne stranke, koja mu je predstavila planove za razvoj Beograda i Srbije.

Ambasada SAD u Beogradu saopštila je da ova poseta ne predstavlja predizbornu podršku SAD određenom političkom kandidatu ili partiji.

Povodom ove posete oglasio se i kandidat DS za gradonačelnika Dragan Đilas koji je podsetio da je Đulijani podržavao bombardovanje Srbije.

SNS je reagovala na izjavu gradonačelnika Beograda Dragana Đjilasa povodom posete Rudolfa Đulijanija ocenom da Đilasova retorika "zvuči kao da dolazi iz SRS".
Pogledaj vesti o: Nju Jork,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.