Neboder “15 Penn Plaza”, NY – “Pelli Clarke Pelli Architects”

Izvor: DIA.rs, 06.Sep.2010, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neboder “15 Penn Plaza”, NY – “Pelli Clarke Pelli Architects”

Neboder visok 67 etaža, koji je dizajniran od strane veoma cenjenog arhitektonskog studija “Pelli Clarke Pelli Architects” nedavno je izazvao veliku pažnju medija iz Nju Jorka, pošto je reč o modernom objektu koji preti da trajno promeni današnju panoramu ovog multimilionskog grada.

Kada je reč o izuzetno velikim projektima koji se realizuju u Nju Jorku, pre dobijanja građevinske dozvole projekat se elaborira pred gradskim većem koje donosi krajnju odluku o izgradnji. Iako je ovaj objekat veoma lako dobio ovu dozvolu, najviše zbog toga što obećava 6,000 radnih mesta i 15 miliona dolara investicija, javnost u potpunosti osuđuje ovakvu odluku.

Planirano je da se “15 Penn Plaza” nađe nasuprot svakako najuticajnijeg simbola Nju Jorka, a to je objekat “Empire State”. Ovaj objekat, kao i okolni deo Menhetna su izgrađeni u arhitektonskom stilu “art nouveau”, koji je jedan od autentičnih američkih...

Nastavak na DIA.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DIA.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DIA.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.