Nastup Eyot-a na američkom radiju među najboljim u prethodnoj godini

Izvor: JužneVesti.com, 10.Jan.2024, 14:18

Nastup "Eyot"-a na američkom radiju među najboljim u prethodnoj godini

Nastup niških džezera Eyot-a uživo na njujorškom WNYC izabran je u devet najboljih, od više od stotinu odžanih koncerata prošle godine. Dve kompozicije sa tog nastupa naći će se i na njihovom prvom živom albumu Quindecennial koji će februara objaviti nemačka izdavačka kuća Neuklang.

O statusu emisije New Sounds - Soundcheck u kojoj je kvartet Eyot nastupio svedoče muzička imena poput Filipa Glasa, Džošua Redmana, Bila Frisela, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Jo jo Maa i mnogih drugih koji su svirali prethodnih godina.

Nastup Eyot-a zauzeo je 8. poziciju, a među najboljim nastupima prošle godine našli su se i Ezra Collective, Allison Miller, Magos Herrera, Members of The Knights, Jeremy Dutcher, Grandbrothers, Sprints, Sofía Rei and Jorge Roeder i Kassa Overall.

Prvi zvanični živi album Quindecennial zaokružiće 15 godina delovanja kvarteta Eyot, smatra džez kritičar Vojislav Pantić i ističe da je to izuzetno redak jubilej u svetu džeza, te da to dodatno pokazuje uticaj niškog benda na globalnoj sceni.

Muzički sastav Eyot je nosilac GODUM nagrade za najbolju srpsku džez grupu 2022. godine, po oceni Udruženja džeza, zabavne i rok muzike, a do sada su objavili pet albuma, sve za inostrane izdavače i nastupali u više od trideset država sveta. Njihova muzika predstavlja sveži zvuk koji spaja kulturu džeza, sofisticiranost klasičnog klavira, psihodelične i ambijentalne muzike, kao i reljefne elemente istočnoevropskog folklora.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.