Najbolji dokumentarni filmovi o životima poznatih koje bi trebalo da pogledate

Izvor: 011vodič.com, 28.Feb.2021, 09:24

Najbolji dokumentarni filmovi o životima poznatih koje bi trebalo da pogledate

Ovih dana ceo svet je uzavreo od vesti da se pojavio dokumentarni film o čuvenoj muzičarki Britni Spirs, uz čiju smo muziku odrasli i čiji smo javni slom ispratili, hteli mi to ili ne.
 Foto: ShutterStock
Iza filma stoji poznati New York Times, a njegova gledanost munjevito raste iz dana u dan. Ovaj kontroverzni dokumentarni film govori o životu i karijeri Britni Spirs – od njenog “dizanja u zvezde”, do njenog javnog sloma, kao i kasnijeg starateljstva njenog oca nad >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << njenim celokupnim životom i finansijama.
U svakom slučaju, više o ovom filmu pisaćemo u nastavku teksta, a ukoliko vas generalno interesuju dokumentarni filmovi o životima slavnih ličnosti – imamo još nekoliko sjajnih predloga za vas.
U pitanju su dokumentarni filmovi o muzičkim i sportskim legendama, od kojih su neke i dalje aktivne, a neke već odavno ne – ali svakako, edukativni su i veoma zanimljivi, i daće vam neka saznanja o poznatima koja možda nisu u centru oka javnosti.
Framing Britney Spears Ovaj novi dokumentarni film nastavlja da potresa javnost otkako je izašao. Poslednjih godina puno se govori o nepravdi koja je naneta Britni, koja je u veoma mladim godinama na silu gurnuta u svet šoubiznisa – i koja je morala da bude savršena “američka draga” tokom celog svog života, što je naravno nemoguće, iako je dugo delovalo kao da zaista jeste tako.


Ipak, nakon njenog javnog sloma 2007. godine svima nam je postalo jasno da nešto tu opasno nije u redu, a čitava drama se tu nije završila.
Danas je u centru pažnje činjenica da je od te kobne 2007. godine Britnin legalni staratelj njen otac, što počinje da deluje sve sumnjivije i sumnjivije – a više o tome možete saznati u dokumentarnom filmu “Framing Britney Spears”.
Ukoliko ste deo #freebritney pokreta, ne propustite ovaj film.
Billie Eilish: The World’s A Little Blurry Mlada muzičarka Bili Ajliš možda se čak može nazvati i Britni nove generacije, a s obzirom na to da svi znamo kako njen život nije bio ni približno onako savršen kako se činio, kroz misli nam je prolazilo kako to zaista izgleda biti Bili.
Bili je oduvek bila veoma otvorena po pitanju svog mentalnog zdravlja i toga kako se oseća, a u ovom dokumentarcu nam otkriva kako je njen turbulentan život izgledao u trenucima kada joj je popularnost vrtoglavo brzo rasla.


Tiger Čuveni igrač golfa i svetski šampion, Tajger Vuds, imao je burnu istoriju. On je uspeo da se digne do zvezda, zatim padne usled skandala vezanih za neverstvo i vožnju pod uticajem alkohola, ali i da se nakon toga vrati u velikom stilu.


Ovaj dokumentarni film pokazaće nam svetle, ali i mračne strane popularnosti, koja zna da opije, ali i da prevari.
U suštini, veoma je lako osuditi nečiji pad kada ga posmatramo sa strane, ali zato su tu dokumentarni filmovi poput ovog – da nam pokažu kako je sve to izgledalo iza kulisa.
Amy Dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, poznatoj muzičarki koja je mlada preminula od predoziranja, sigurno je jedan od najbolnijih i najemotivnijih dokumentarnih filmova koje ćete pogledati.


Poslednji koncert koji je ikada održala, Ejmi je održala upravo u Beogradu – i svi fanovi koji su na njemu bili, kao da su mogli naslutiti da se nešto loše dešava i da je moguć tužan kraj.
Ovaj film pokazaće vam sa kojim se demonima Ejmi borila u životu, i koji su, nažalost, na kraju pobedili.
Gaga: Five Foot Two Još jedna od muzičarki čiji je život bio turbulentan ali čiji talenat i jedinstvenost opstaju je Lejdi Gaga – a ovaj dokumentarni film govori o njenom životu pre i nakon uspeha u muzici.


Gaga je dugo krila potresne detalje iz svog života koji su kasnije imali uticaja po njeno fizičko i mentalno zdravlje – a zatim je, nakon puno rada na sebi, rešila da otvoreno govori o njima.
Bravo za neverovatnu hrabrost, a ovo je film koji definitivno treba pogledati.
Homecoming: A Film by Beyoncé I naravno, na listi dokumentarnih filmova o poznatim ličnostima mora se naći onaj o čuvenoj mega zvezdi Bijonse, koja uspeva da bude neverovatno uspešna žena, ali i supruga i majka troje dece.


Iako ona u svakom trenutku u javnosti izgleda jako i stabilno, u ovom filmu otkrićete šta sve stoji iza jedne fasade koja čini moćnu ženu u šoubiznisu.



The post Najbolji dokumentarni filmovi o životima poznatih koje bi trebalo da pogledate appeared first on Zenski Magazin.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na 011vodič.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.