Najbogatiji dnevno zarade i pola mlrd. dolara

Izvor: TvojPortal.com, 07.Mar.2012, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbogatiji dnevno zarade i pola mlrd. dolara

/bizlife.rs/ Forbsov monopol na svetsku listu milijardera i najbogatijih ljudi sveta poljuljan je nakon što je agencija Blumberg lansirala svoj dnevni indeks milijardera.Na njegovo čelo je, očekivano, zaseo meksički telekomunikacijski magnat Karlos Slim. Na Billionaires Indexu od svetskih 1.200 milijardera mesto će naći samo 20 najbogatijih, a indeks će se osvežavatI jednom dnevno u 17.30 sati po njujorškom vremenu, kada će se videti koliko je koji milijarder dobio ili izgubio prošlog >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << dana.Iako prva tri mesta, kao i na Forbsovoj lestvici, drže Slim, Bil Gejts i Voren Bafet, ostatak donosi neka iznenađenja.


Tako je vlasnik Ikee Ingvar Kamprad, kao najbogatiji Evropljanin, zauzeo visoko četvrto mesto, a slede ga još dva Evropljana - vlasnik LVMH Moet Henesi Luj Vitona Bernar Arno i vlasnik Zare Amansio Ortega.
Do desetog mesta došao je Brazilac Eike Fuhrken Batista, koji je za godinu dana najviše uvećao svoje bogatstvo, za impresivnih 32,4 posto, i najavio da će do 2015. zasesti na prvo mesto. Na 11. i 12. mestu su najbogatiji Azijci - Indijac Mukeš Ambani i Li Ka-Šing iz Hong Konga.
Ipak, najinteresantniji podatak je to da neki milijarderi dnevno uvećaju svoje bogatstvo za dobrano više od pola milijarde dolara, a neki za "samo" dvadesetak miliona.



*izvor: www.b92.net

Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.