Na Wall Streetu novi rekordi, u fokusu porezna reforma

Izvor: SEEbiz.eu, 21.Okt.2017, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Wall Streetu novi rekordi, u fokusu porezna reforma

NEW YORK – Na Wall Streetu su u petak svi najvažniji indeksi dosegnuli nove rekordne razine jer se ulagači nadaju da će Kongres prihvatiti poreznu reformu koju je predložio predsjednik SAD-a Donald Trump.

Dow Jones ojačao je 0,71 posto, na 23.328 bodova, dok je S&P 500 porastao 0,51 posto, na 2.575 bodova, a Nasdaq indeks 0,36 posto, na 6.629 >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << bodova.

Uspon indeksa zahvaljuje se nadi ulagača da će američki Kongres prihvatiti prijedlog porezne reforme predsjednika Trumpa.

Senat je, naime, odobrio prijedlog proračuna za 2018. godinu koji omogućuje republikanskim zastupnicima u Kongresu da prihvate paket poreznih promjena bez podrške demokrata.

"Još nedavno činilo se da su ulagači izgubili nadu u poreznu reformu. No, u posljednja 24 sata pokazuje se da bi porezna reforma ipak mogla proći u Kongresu, što je ohrabrilo ulagače", kaže Paul Nolte, portfelj menadžer u tvrtki Kingsview Asset Management.

Provede li se porezna reforma, smanjili bi se porezi kompanijama, kao i većini Amerikanaca, što bi trebalo potaknuti potrošnju i ubrzati rast gospodarstva.

Najviše je jučer, 1,2 posto, skočio S&P indeks financijskog sektora jer se smatra da bi taj sektor mogao imati najviše koristi od politika američke vlade.

U cijelom proteklom tjednu Dow Jones skočio je 2 posto, dok je S&P 500 porastao 0,9, a Nasdaq indeks 0,4 posto. To je već šesti tjedan zaredom kako Dow Jones i S&P indeks rastu, dok je Nasdaq ojačao četvrti tjedan.

I na većini europskih burzi cijene su dionica jučer porasle. Londonski FTSE indeks ostao je nepromijenjen, na 7.523 boda, dok je frankfurtski DAX ojačao 0,01 posto, na 12.991 bod, a pariški CAC 0,08 posto, na 5.372 boda.

(Hina) xneba yneba

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.