NJUJORK DOBIO PRVI KLUB ZA GEJ PENZIONERE

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NJUJORK DOBIO PRVI KLUB ZA GEJ PENZIONERE

U ponudi imaju i večeru, a mogu da pohađaju i časove joge, plesa i različite seminare

NJUJORK - U Njujorku je otvoren prvi gerontološki centar za penzionere homoseksualce u SAD, kao vid pomoći delu stanovništva koji je pod stare dane često usamljen i izolovan.

Centar SAGE otvoren je prošlog četvrta u četvrti Čelsi na Menhetnu, posle sporazuma između gradskih vlasti i istoimene organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << koja radi na poboljšanju uslova života homoseksualaca penzionera.

"Mislimo da je ovo prvi centar te vrste namenjen lezbijkama, gejevima, biseksualcima i transseksualcima", kazao je Kristofer Miler iz njujorške kancelarije za stare. "To nije starački dom, ni specijalizovana medicinska ustanova", već mesto za druženje i razonodu za starije od 60 godina, kazao je Miler.

Centar nudi i aktivnosti vezane za "umetnost i kulturu, ishranu i zdravlje". Penzioneri u ponudi imaju i večeru, a meni se može naći na sajtu centra. Zainteresovani mogu da pohađaju i časove joge, plesa i različite seminare.

Statistički gledano, homoseksualci imaju "dvostruko veći rizik da ostare sami nego heteroseksualci, i četiri puta veće izglede da nikada nemaju dece", navodi organizacija SAGE.

Centar je namenjen stanovnicima pet njujorških četvrti - Menhetna, Bronksa, Bruklina, Kvinsa i Staten Ajlenda. Njujork je grad sa najviše homoseksualaca i biseksualaca u SAD.
Pogledaj vesti o: Parada ponosa

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.