NE MOŽE VIŠE DA TRPI SVINJARIJE SVOG BRATA: Kralj Čarls proteruje princa Endrjua iz kraljevske porodice

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Jan.2024, 09:53

NE MOŽE VIŠE DA TRPI SVINJARIJE SVOG BRATA: Kralj Čarls proteruje princa Endrjua iz kraljevske porodice

Endru je već odbio Čarlsove zahteve da se useli u manju kuću Frogmor.

Princ Endru se nikada neće vratiti u okrilje britanske kraljevske porodice nakon objavljivanja dokumenata u kojima se detaljno navode optužbe za seksualni skandal sa maloletnicom i povezanost sa Džefrijem Epstajnom, prenose britanski mediji.

Dokumenti koje je njujorški sud objavio juče vratili su u centar pažnje povezanost vojvode od Jorka, princa Endrua, sa pedofilom Džefrijem >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Epstajnom, uz tvrdnje da je princ počinio "seksualno zlostavljanje" i učestvovao u "orgiji sa maloletnicima".

Uprkos tome, Endru je žestoko i više puta negirao sve optužbe protiv njega. Juče su dobro pozicionirani izvori rekli su za Dejli mejl da, iako sudske tvrdnje nisu bile iznenađenje, one će poslužiti da se "kristališe" odlučnost kralja Čarlsa da napokon reši "Endruov problem".

Veruje se da su nedavno objavljeni sudski dokumenti ojačali kraljevu rešenost da Endru nikada neće biti dozvoljeno da ponovo preuzme kraljevske dužnosti.

Već su bili u pripremi planovi da se on izbaci iz "Rojal Lodža", njegove kuće sa deset spavaćih soba u Vindzoru u kojoj je od 2003. godine, i da se preseli u manju rezidenciju u skladu sa njegovim statusom "nižeg ranga".

- Кada je u pitanju bilo kakva javna uloga njegovog brata, nema povratka. Uvek je postojao dogovor da Endru bude dozvoljeno da prisustvuje privatnim i porodičnim događajima, kao što je njegovo pravo. Ali ne javne ili službene. To se nije promenilo - navodi izvor za Dejli mejl.

Endru je već odbio Čarlsove zahteve da se useli u manju kuću Frogmor, koja je inače pripadala Hariju i Megan pre nego što su otišli u SAD. Sada je jasno, prenose britanski medij, da će kralj u narednim mesecima pojačati pritiske da ipak preseli svog brata.

- Kada je porodica u pitanju, teško je. Ali ovo nikada neće nestati. A to znači da on (Endru) mora - navodi izvor.

Podsetimo, novootkriveni dokumenti odnose se na slučaj pokrenut 2015. godine na Menhetnu. U njima Virdžinija Đufre, rođena Roberts, optužuje Gilejn Maksvel, koja je bila nešto poput "madam" za Epstajna i podvodila mu devojke. Među onima koji su bili uz osuđenog pedofila naveden je i britanski princ.

Where's all the outrage and commentary on Prince Andrew?? The silence from some royal commentators and daytime shows speaks volumes about their hypocrisy. Any decent person with an ounce of sense can see the disparity pic.twitter.com/Ilye3HUe1B

— Piet Mbele🐳 (@kimwild02) January 5, 2024

Endru, koji je proveo godine pokušavajući da ponovo izgradi svoj uništeni imidž u javnosti, pominje se 69 puta u novim dosijeima, zajedno sa desetinama drugih poznatih i bogatih ljudi koji su se družili i sarađivali sa pokojnim finansijerom koji je osuđen za podvođenje i zlostavljanje maloletnica.

U spisima je najveću pažnju izazvalo svedočenje "Džejn Do 3" – koja je kasnije identifikovana kao gospođa Đufre – koja tvrdi da je bila primorana da ima seks sa vojvodom u tri navrata, uključujući i kada je imala 17 godina.

Ona tvrdi da joj je Epštajn naredio da "princu da šta god on traži", uključujući "orgije sa brojnim drugim maloletnim devojčicama" na finansijerovom karipskom ostrvu "Mali Sent Džejms".

U dodatnom udaru za Endrua, očekuje se da će dokumenti iz slučaja biti objavljeni i u narednim danima, što znači da bi se on potencijalno mogao suočiti sa danima sramotnih naslova o svom prijateljstvu sa Epstajnom.

Izvor: Srbija Danas/Blic
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NOVI UDAR ZA BRITANSKU MONARHIJU! Bura nakon objavljivanja Epstajnove liste: Princ Endru prijavljen policiji

Izvor: Blic, 05.Jan.2024

Najveća antimonarhistička grupa u Velikoj Britaniji, Ripablik, prijavila je princa Endrua londonskoj policiji nakon što su nedavno objavljeni sudski dokumenti koji ga povezuju s osuđenim pedofilom Džefrijem Epstajnom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.