Muzičke legende na 120. rođendanu Karnegi Hola

Izvor: Blic, 13.Apr.2011, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzičke legende na 120. rođendanu Karnegi Hola

Jedna od najpoznatijih koncertnih dvorana sveta, njujorški Karnegi Hol, proslavila je juče 120. rođendan koncertom na kojem su nastupili Sting, Stiv Martin, Bet Midler i drugi, a program je vodio folk rok muzičar Džejms Tejlor.

Sting

Džejms Tejlor

Hari Belafonte

Bet Midler

Barbara Kuk

Dajen Rivs

Stiv Martin

Bil Klinton i Džejms Tejlor
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
"Večeras proslavljamo 120 godina istorije ove dvorane. Svet prepoznaje Karnegi Hol kao jedan od najvećih koncertnih prostora klasične muzike, ali važno je da se setimo da se ovde svirala i folk muzika, bluz, džez i rokenrol", rekao je Džejms Tejlor.

Tejlor je svojim nastupom, u kojem su mu se u jednom trrenutku pridružili Barbara Kuk, Bet Midler i Sting, proveo publiku kroz muzičku istoriju Karnegija.

Posetioce je iznenadila pojava bivšeg predsednika SAD Bila Klintona pred kraj programa, koji je zahvalio Karnegi Holu na pružanju vrhunskog muzičkog obrazovanja za 170.000 ljudi koji svake godine posete ovu dvoranu.

Karnegi Hol je izgrađen 1891. godine i u njemu se svake sezone održi više od 250 koncerata.

Povezane vesti: Džastin Biber zapalio kosu svojoj majci Šišam Bregu pre koncerta Umro legendarni kantri muzičar Čarli Luvin Tajna služba "ukrala" Obaminu rođendansku tortu Ringo Star proslavio 70. rođendan na Tajms skveru

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.