Mjuzikl Mulen Ruž trijumfovao na dodeli Toni nagrada u Njujorku

Izvor: Beta, 27.Sep.2021, 08:49

Mjuzikl Mulen Ruž trijumfovao na dodeli Toni nagrada u Njujorku

Mjuzikl "Mulen Ruž", adaptacija filma Baza Lurmana iz 2001. godine, osvio je deset Toni nagrada, medju kojima i najprestižniju za najbolje novo ostvarenje u tom žanru, na noćašnjoj dodeli nagrada na Brodveju koje beleži povratak posle 18 meseci zatvaranja zbog korona virusa.Deset Tonija je gotovo rekord, jer je do sada najveći broj - 12 prestižnih Toni nagrada, osvojio mjuzikl "Producers".Ceremoniju dodele Toni nagrada 2021. u prisustvu publike u Vinter Garden Teatru na Brodveju prenosila je nacionalna televizija Si-Bi-Es (CBS), a priznanja su dodeljivana za ostvarenja iz sezone 2019-2020, brutalno prekinute u martu prošle godine pandemijom kovida 19, koja je posebno teško pogodila Njujork."Svako ovde je vakcinisan i testiran i svako nosi masku. Svako pozorište na Brodveju izgledaće ovako jedno kratko vreme, i sve će biti dobro", rekao je na početku ceremonije američki glumac i pevač Lezli Odom Džunior, domaćin večeri pune boja i pesme u fantastičnom teatru u centru Menhetna.Producentkinja "Mulen Ruža" Karmen Pavlović primajući priznanje rekla je da ga deli sa svim predstavama koje su pogodjene 18-omesečnim zatvaranjem Brodveja zbog kovida."Malo mi je čudno da govorim o jednoj predstavi kao o najboljem mjuziklu. Mislim da svaka predstava protekle sezone treba da se smatra najboljim mjuziklom. One koje su se ...
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

„Mulen ruž“ i „The Inheritance“ osvojili najviše nagrada Toni

Izvor: N1 televizija, 27.Sep.2021

Predstava o AIDS "The Inheritance" i mjuzikl "Moulin Rouge!" osvojili su najveće počasti na dodeli nagrada Toni u nedelju, na četverosatnoj svečanosti koja je obeležila povratak pozorišta uživo i pozvala na bolje mogućnosti za crnačke pisce i izvođače.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.