Izvor: Radio 021, 24.Sep.2020, 07:41

Metropoliten opera otkazala sezonu

Čuvena njujorška opera Metropoliten otkazala je juče celu sledeću sezonu i saopštila da će ostati zatvorena do septembra iduće godine zbog pandemije virusa korona.

Ta operska kuća, sa 3.800 mesta, godišnje izvede više od 200 predstava koje vidi skoro 800.000 gledalaca, prenosi Rojters podatke sa vebsajta Metropolitena.

"Žao nam je što moramo da vas obavestimo da je Metropoliten opera donela izuzetno tešku odluku da otkaže celu sezonu 2020/21, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na osnovu saveta zdravstvenih zvaničnika", kaže se u saopštenju.

Pandemija virusa korona suočila je žive izvođačke umetnosti s jedinstvenim izazovima.

"Zbog stotina izvođača koji moraju da vežbaju i nastupaju i zbog velike publike, za Met ne bi bilo sigurno na nastavi rad dok vakcina ne bude u širokoj upotrebi, dok se ne uspostavi kolektivni imunitet i nošenje maski i fizička distanca više ne bude neophodni", navodi Metropoliten.

Pozorišta na Brodveju za sada planiraju da ponovo otvore vrata u januaru 2021.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.