Mali:Iz Beograda za Njujork avionom Erbas A330

Izvor: Studio B, 23.Jan.2016, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali:Iz Beograda za Njujork avionom Erbas A330

Beograd će biti jedini grad u regionu sa direktnim letom za Njujork, što utvrđuje njegovu poziciju kao političkog i ekonomskog centra regiona.

Na toj relaciji od juna ove godine putnike će prevoziti avion Erbas A330, koji je najveći u regionu i o čemu je odlučeno prilikom nedavne posete Abu Dabiju, istakao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali, gostujući na TV Pink.

- Avion stiže u glavni grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << u maju i imaće 256 mesta, od kojih će svako imati televizor, telefon, internet, dok će biznis klasa imati 18 mesta. „Er Srbija" trenutno ima dvadeset aviona i ta jaka flota čini čitavu državu ponosnim. Nakon nekoliko godina konsolidacije „Er Srbije", od kompanije koja je bila na ivici bankrota dobili smo profitabilnu kompaniju, sa profitom u 2014. od 2,7 miliona evra, u 2015. od oko četiri miliona evra i sa očekivanim rastom i u ovoj godini - rekao je Mali i dodao da je zahvaljujući jakoj avio kompaniji veća i vrednost aerodroma, kao i da kroz njega nikada do sada veći broj putnika nije prošao.

- To znači i više novca za otvaranje novih terminala i pružanje novih usluga, a sve zajedno, po domino efektu, deo je ekonomskog i privrednog rasta države jer jaka nacionalna avio kompanija i veliki aerodrom privlače investitore - naglasio je Mali i dodao da otuda ni ne čudi podatak što je naša zemlja prošle godine na biznis listi napredovala za 32 mesta.

Uporedo sa ovom velikom konsolidacijom, Beograd ulaže u obnavljanje infrastrukture, na prvom mestu saobraćajne. Gradonačelnik je tako najavio da će se naredne nedelje, posle više od četiri decenije, otvoriti potpuno rekonstruisan donji deo stanice „Prokop" sa osam perona.

- Očekuje nas početak radova na prilaznim putevima, kao i projekat da se od autoputa napravi direktna konekcija ka „Prokopu". To je preduslov za završetak „Beogradskog čvora" i izmeštanje centralne železničke stanice, kao i čitavog železničkog saobraćaja iz centra grada jer to više ne spada u moderna i ekonomska saobraćajna rešenja. Na ovaj način menja se slika Beograda i Srbije i realizuju se projekti koji su decenijama bili nezamislivi i nerealni, a aktivira se naša privreda i zapošljavaju ljudi. Stvara se privredni ambijent privlačan za investitore - rekao je Mali.

Osvrćući se na odličnu organizaciju Evropskog prvenstva u vaterpolu, gradonačelnik je najavio da će građani danas na video-bimu ispred Starog dvora moći da prate finalnu utakmicu jer iako je Arena proširila kapacitete za 16.000 gledalaca, interesovanje je ogromno. Nakon toga grad organizuje i doček za vaterpoliste uz muzički program, koji se očekuju na balkonu Starog dvora oko 21.00 časova.

- Poslednje dve nedelje pokazali smo se kao dobri domaćini i organizovali prvenstvo na najbolji mogući način i to u Areni koja nikada nije bila privalište, što predstavlja još jednu sjajnu sliku poslatu u svet - rekao je Mali.

Gradonačelnik je najavio i da Beogradu predstoji Evropsko prvenstvo u futsalu, kao i kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u košarci, što pokazuje da je naš glavni grad sportska metropola, sposoban da organizuje velika sportska dešavanja koja ga promovišu ga na najbolji način.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.