MMF: Oporavak od korone će trajati godinama

Izvor: Capital.ba, 24.Sep.2020, 09:07

MMF: Oporavak od korone će trajati godinama

FOTO: Agencije NJUJORK – Kriza izazvana pandemijom virusa korona traje duže nego što se očekivalo i pojedinim zemljama biće potrebne godine prije nego njihove ekonomije ponovo počnu da rastu, izjavio je prvi zamjenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Džefri Okamoto. Kako jevlja Rojters, on je na skupu u Centru za strateške i međunarodne studije u >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << Vašingtonu podsjetio da je Fond izdvojio 90 milijardi dolara za hitno finansiranje skoro 80 zemalja, ali nastavlja i da radi sa zemljama članicama na obuzdavanju pandemije i njenih posljedica. “Nastojima da očuvamo našu finansijsku snagu. Za povratak rastu biće potrebno nekoliko godina, a mnogim zemljama će na tom putu biti potrebna podrška“, rekao je Okamoto.    Tanjug Чланак MMF: Oporavak od korone će trajati godinama се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

MMF: Za ekonomski oporavak bit će potrebne godine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Sep.2020

Kriza izazvana pandemijom korona virusa traje duže nego što se očekivalo i pojedinim zemljama bit će potrebne godine prije nego njihove ekonomije ponovo počnu da rastu, rekao je prvi zamjenik direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Geoffrey Okamoto. Kako javlja Reuters, Okamoto je na skupu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.